Κούσιος: Ας πάψει ο Νικόλας να εργαλειοποιεί πολιτικά τον Γ. Ελεγκτή

Ας πάψει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ να εργαλειοποιεί πολιτικά τον Γ. Ελεγκτή, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ας πάψει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, να εργαλειοποιεί πολιτικά τον Γενικό Ελεγκτή, καθιστώντας τον βραχίονα του κόμματος του για τους μικροκομματικούς πολιτικούς του σχεδιασμούς, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή του απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Κούσιος αναφέρει πως "ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν ασκεί δικηγορία και δεν έχει δικηγορικό γραφείο. Ποτέ, όμως, δεν εξήγησε πώς είναι δυνατόν να έχει έσοδα από το δικηγορικό του γραφείο, για χρόνια μετά την ισχυριζόμενη αποξένωση των μετοχών του από το δικηγορικό γραφείο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ με τα "σκάγια" να πιάνουν τον Οδυσσέα

"Πώς είναι δυνατόν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να δηλώνει επίσημα έσοδα από το δικηγορικό γραφείο όταν δεν ασκεί δικηγορία και δεν έχει δικηγορικό γραφείο;", διερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και προσθέτει πως "ποτέ ο κ. Παπαδόπουλος δεν εξήγησε σε ποιον μεταβιβάστηκαν οι μετοχές του στο δικηγορικό του γραφείο και με ποιους όρους".

"Την ίδια ώρα, όμως, κατηγορεί ατεκμηρίωτα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι διατηρεί δικηγορικό γραφείο. Ξεχνά, επίσης, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς στο οποίο εμπλέκεται το Γραφείο και η οικογένεια του και που αυτό το σκάνδαλο ήταν που οδήγησε τη διεθνή κοινότητα να μας θέσει στο στόχαστρο της και να κατηγορηθεί η Κύπρος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κάτι που είναι πολύ γνωστό πού οδήγησε", αναφέρει.

"Ας απαντήσει λοιπόν σε αυτά ο κ. Παπαδόπουλος προτού ρίξει λάσπη εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και το έπραξε, τον διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και την παραχώρηση πολιτογραφήσεων σε μια οιονεί δικαστική διαδικασία, όπως ακριβώς έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", σημειώνει ο κ. Κούσιος.

"Ας πάψει, επιτέλους, ο κ. Παπαδόπουλος να υποτιμά την ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή και τον ρόλο της, όπως επίσης και έμμεσα να προσβάλλει την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια και το κύρος των μελών της", καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ