Ο κολοσσός του digital banking που μεταφέρει την έδρα του στην Κύπρο

Η TechnOrion μεταφέρεται στην Κύπρο, λόγω του απρόβλεπτου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που επικρατούσε στον Λίβανο.

Τους πρώτους μήνες του 2020, ο André Zein αποφάσισε να μετακινήσει την εταιρεία ψηφιακής τραπεζικής του TechnOrion από το Metn του Λιβάνου, όπου το επιχειρηματικό περιβάλλον γινόταν απρόβλεπτο.

«Κοίταξα τρεις χώρες: την Αρμενία, τη Μάλτα και την Κύπρο. Η Κύπρος κέρδισε εύκολα », είπε ο Ζέιν στην Cyprus Mail σε συνέντευξή του.

Με τη βοήθεια του InvestCyprus, ο Zein έκανε όλες τις ρυθμίσεις για να μετακινήσει την εταιρεία του, να την εγγράψει στην Κύπρο, να βρει γραφεία στη Λεμεσό και, από τον Ιανουάριο του 2021, θα βρίσκεται στο νησί full time.

«Η ευκολία πρόσβασης ήταν ένας από τους λόγους που επιλέξαμε να μετακομίσουμε στην Κύπρο. με τη βοήθεια του InvestCyprus, και η μετάβαση ήταν απλή », εξήγησε ο Zein.

Η απόσταση με τον Λίβανο ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τον Zein, μαζί την ύπαρξη αρκετών διαθέσιμων πτήσεων για την περιοχή και γύρω από την Μέση Ανατολή.

«Αλλά η Κύπρος προσέφερε επίσης ένα περιβάλλον που ήταν εξαιρετικό για τις εταιρείες τεχνολογίας και την καινοτομίας», συνέχισε ο Zein.

«Το κόστος διαβίωσης και επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι χαμηλό, αλλά η υποδομή που απαιτείται για την επιχείρησή μας ήταν μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια και με λογικό κόστος». Η Αρμενία, για παράδειγμα, είχε χαμηλότερο κόστος, αλλά δεν είχε την υποδομή ή τις επαγγελματικές υπηρεσίες που χρειαζόταν ο Zein.

«Αναμφίβολα, ένα άλλο χαρακτηριστικό της Κύπρου που έκανε τη μεγάλη διαφορά ήταν ότι υπήρχαν πολλοί πόροι για τη μετεγκατάστασή μας. Για μια επιχείρηση, το να ξεκινά και να λειτουργεί σε μια νέα τοποθεσία πρέπει να είναι απλό », επέμεινε.

Το να γνωρίζουμε ότι όλα όσα πρέπει να κάνουμε στα Αγγλικά ήταν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα », πρόσθεσε. "Αυτό επιλύει πολλά προβλήματα επικοινωνίας πολύ γρήγορα."

Ένα άλλο πλεονέκτημα ήταν το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. "Το ΓεΣΥ σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη χωρίς καθυστέρηση."

«Και, οι χαμηλοί φόροι μας διευκόλυναν να λειτουργούμε, μαζί με τις καλά οργανωμένες υπηρεσίες εγγραφής εταιρειών και λογιστικών υπηρεσιών.»

Η Zein έχει δύο τύπους επιχειρήσεων. Το TechnOrion προσφέρει μια πλατφόρμα ψηφιακής τραπεζικής που επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εφαρμόζουν έναν γρήγορο ψηφιακό μετασχηματισμό. «Η αληθινή ψηφιακή τραπεζική εξυπηρετεί τόσο τους πελάτες της τράπεζας όσο δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους των τραπεζών να παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες. Παρέχουμε τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που απαιτούνται από τις σύγχρονες εύχρηστες τράπεζες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης και της προσφοράς των πελατών τους. Πρώτα ο πελάτης», είπε ο Zein.

Χωρίς να περιμένει τη λήξη της πανδημικής κρίσης, ο Zein αναμένει να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, με την προώθηση των πλατφορμών του τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.

«Η πρόσβαση σε άλλες αγορές είναι εύκολη από την Κύπρο», σχολίασε ο Zein. «Μπορούμε να συνεργαστούμε με τράπεζες και εταιρείες σε όλο τον κόσμο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ