Η Πλατεία Ελευθερίας το βράδυ (Φωτογραφίες)

Πώς φαίνεται η Πλατεία Ελευθερίας το βράδυ; Δείτε τις φωτογραφίες της Πλατείας που επαναλειτουργεί μετά από 10 χρόνια.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

(Φωτογραφίες: Βασίλη Βασιλείου, Ξένιου Μεσαρίτη)

Από την πρώτη μέρα του 2021 η πλατεία, που έκλεισε για το κοινό εδώ και περίπου 10 χρόνια και αποτελούσε θέμα της καθημερινής διάταξης στις συζητήσεις της κοινωνίας της πρωτεύουσας αλλά και ανά το παγκύπριο, υποδέχεται πια κανονικά το κοινό όχι μόνο στα "πάνω διαζώματα", που είχαν παραδοθεί ημιτελή εδώ και μερικούς μήνες, αλλά και στο κάτω μέρος της.

Παρά τις όποιες διαφωνίες που δικαίως υπάρχουν για την πλατεία και αφορούν την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, αλλά και για τα παράπονα για το ότι δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της παλιάς Λευκωσίας, τουλάχιστον πλέον η Λευκωσία έχει ξανά σε λειτουργία την κεντρική της πλατεία.

Τα επίσημα εγκαίνια της Πλατείας Ελευθερίας δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί, αφού εκκρεμεί ο έλεγχος των σιντριβανιών που έχουν τοποθετηθεί, αλλά και η ολοκλήρωση του καφεστιατορίου, του σνακ μπαρ καθώς και των δύο περιπτέρων που θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Σημειώνεται επίσης ότι ο παιδότοπος που έχει δημιουργηθεί παραμένει κλειστός λόγω των περιοριστικών μέτρων καταπολέμησης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Economy Today βρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, λίγο πριν τις 9 το βράδυ και την απαγόρευση κυκλοφορίας και μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ