Νέα παράταση για τη ψήφιση του προϋπολογισμού

Πώς σχολιάζει το Υπουργείο Οικονομικών τη νέα παράταση για την ψήφιση του προϋπολογισμού

του Χρίστου Πέτρου 

Νέα παράταση παίρνει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό που είχε οριστεί να γίνει εκτάκτως την Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, η ψηφοφορία μεταφέρεται για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου όπου και ήταν ορισμένη η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής. Η απόφαση λήφθηκε σε σημερινή συνεδρία των Αρχηγών και των εκπροσώπων των κομμάτων.  

Η μεταφορά της ψηφοφορίας κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υπάρξει χρόνος για μελέτη και επεξεργασία διαφόρων πτυχών του αναθεωρημένου προϋπολογισμού. Αναμένεται σε αυτό τον χρόνο που απομένει, να κατατεθούν τροπολογίες από κόμματα και να γίνουν οι δέουσες συζητήσεις στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής πριν την τελική ψήφιση στην Ολομέλεια. 

Πώς σχολιάζει το Υπουργείο Οικονομικών

Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν στο Economy Today ότι η εν λόγω αναβολή δεν αναμένεται να επηρεάσουν ή να διαφοροποιήσουν τις διαδικασίες και το περιεχόμενο των αξιολογήσεων που αναμένονται από τους ξένους οίκους αξιολόγησης στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ωστόσο, όσο πιο σύντομα εγκριθεί ο προϋπολογισμός, όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, τόσο το καλύτερο θα είναι για την κυπριακή οικονομία και για την αντιμετώπιση των πιέσεων που δέχεται από την κρίση της πανδημίας.  

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου, μία μέρα δηλαδή μετά την νέα ημερομηνία ψήφισης του προϋπολογισμού, αναμένεται η αξιολόγηση του οίκου Moody's. Κατόπιν και άλλοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναμένεται να δημοσιεύσουν τις εκθέσεις τους αναφορικά με την κυπριακή οικονομία. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ