Πήραν σειρά Αναστασιάδης και Αρχιεπίσκοπος για καταθέσεις στην Ερευνητική

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις θα βρεθούν τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις θα βρεθούν τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα καταθέσει ενώπιον της τετραμελούς Ερευνητικής.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου, θα καταθέσει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενώπιον της Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά κατέθεσαν Σαρρής και Σταυράκης για τα χρυσά διαβατήρια 

Σημειώνεται ότι και οι δύο αυτές βαρυσήμαντες καταθέσεις, θα είναι ανοικτές, δηλαδή θα γίνουν παρουσία δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων ενδεχομένων, η Αρχιεπισκοπή συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση του πολιτογραφηθέντα Μαλαισιανού απατεώνα Τζο Λόου, ο οποίος προσέφερε χρηματική δωρεά ύψους 310.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή. Ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις για το ποιόν του, τα χρήματα επεστράφησαν.

Για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το ενδιαφέρον έγκειται αφενός στον κορυφαίο θεσμικό του ρόλο αφού επί προεδρίας του το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων έλαβε διαστάσεις που εξέθεσαν την Δημοκρατία διεθνώς. Αφετέρου, το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφέροντος αφού το πρώην δικηγορικό γραφείο του ΠτΔ, ανέλαβε σημαντικό αριθμό διεκπεραίωσης πολιτογραφήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ