Σήμα κινδύνου από τις επιχειρήσεις για τα ενοίκια

Το 85% των ιδιοκτητών των υποστατικών απειλεί και εκβιάζει με εξώσεις τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να καταβάλουν τα οφειλόμενα ενοίκια.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με τις προτάσεις της κυβέρνησης που αφορούν το ζήτημα των ενοικίων να είναι αποτελεσματικές.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης ανέφερε ότι περίπου το 10% των επιχειρήσεων δεν θα καταφέρουν να ξαναλειτουργήσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων με κυριότερη αιτία να είναι η αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των ενοικίων τους.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών των ακινήτων που φτάνει μέχρι και το 85% που απειλεί και εκβιάζει με εξώσεις τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να καταβάλουν τα οφειλόμενα ενοίκια, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Ο κ. Κουρσάρης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ένα μικρό μερίδιο των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα των επιχειρήσεων και έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς με τις επιχειρήσεις.

Οι προτάσεις που μέχρι σήμερα έχει καταθέσει η κυβέρνηση για το ζήτημα των ενοικίων δεν είναι αποτελεσματικές ενώ ίσως να μην είναι καν εφαρμόσιμες τόνισε ο κ. Κουρσάρης.

Θα κλάψουμε επί ερειπίων ανέφερε ο κ. Κουρσάρης υποδεικνύοντας ότι πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, σημειώνοντας ότι σε περιοχές όπως την Ελεύθερη Αμμόχωστο, πέραν του 20% των επιχειρήσεων δεν θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ