Πόσα άτομα επιτρέπονται στις συναθροίσεις της Τσικνοπέμπτης

Πόσα άτομα επιτρέπονται τη φετινή Τσικνοπέμπτη στις συναθροίσεις σε οικίες;

Η φετινή Τσικνοπέμπτη θα είναι αρκετά διαφορετική από αυτές των προηγούμενων χρόνων λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πέραν του ότι οι ταβέρνες και τα εστιατόρια είναι κλειστά από τον Δεκέμβρη, οι περιορισμοί συνεχίζουν να ισχύουν και για τις συναθροίσεις σε οικίες.

Σύμφωνα με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας στα τραπέζια της Τσικνοπέμπτης επιτρέπεται η παρουσία 4 επιπλέον ατόμων, πέραν των μόνιμων διαμενόντων στην κάθε οικία.

Επίσης θα πρέπει να σταλεί το sms στο 8998 που θα φέρει τον κωδικό 5 ο οποίος αφορά επίσκεψη σε οικία.

Αυξημένα μέτρα από την Αστυνομία στη Λεμεσό

Με πάνω από 30 περίπολα και 60 και πλέον μέλη της, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού θα αστυνομεύει την πόλη σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ώστε να διασφαλίσει την εφαρμογή των διαταγμάτων.

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, ανέφερε πως πέραν των 30 περιπόλων και πέραν των 60 μελών της Αστυνομίας θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους της πόλης, με την συνδρομή 12 μελών της Εθνικής Φρουράς και τεσσάρων τελωνειακών λειτουργών.

«Η ΑΔΕ Λεμεσού θα λάβει αυξημένα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου των χώρων όπου παραδοσιακά οι Λεμεσιανοί μαζεύονταν για να διασκεδάσουν», είπε ο κ.Βασιλείου, προσθέτοντας ότι θα λειτουργεί, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων.

Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχουν πληροφορίες για υπαίθρια πάρτι σε απομακρυσμένους χώρους, ακόμη και εντός της κυριότητας των Βρετανικών Βάσεων, ο Μαρίνος Βασιλείου είπε πως οι όποιες πληροφορίες λαμβάνονται θα  αξιολογούνται και θα στέλνονται τα περίπολα για έλεγχο, κατά πόσον τηρούνται τα μέτρα.

Όσον αφορά στις περιοχές που εμπίπτουν στις ΒΒ, υπέδειξε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με τις Αρχές των Βάσεων, «που σίγουρα θα είναι και αυτές επί ποδός».

Η Ελένη Κωνσταντίνου από πλευράς του γραφείου τύπου της Αστυνομίας ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ότι «σήμερα και ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες θα διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι σε χώρους που πιθανόν θα διοργανωθούν εκδηλώσεις».

Συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή και κάλεσε τους πολίτες σε συμμόρφωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ