Αποχωρούν μεγαλομέτοχοι από την Cyprus Airways

Η πανδημία άλλαξε τα αρχικά πλάνα των μεγαλομετόχων της Cyprus Airways οι οποίοι ψάχνουν να πωλήσουν το μερίδιο τους.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Ο όμιλος S7, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών στη Ρωσία, ο οποίος περιλαμβάνει την S7 Airlines, σχεδιάζει να πουλήσει το μερίδιο της, 36,875% των μετοχών, που κατείχε μέχρι σήμερα στην Cyprus Airways.

Η S7 εισήλθε στην Charlie Airlines, η οποία λειτουργεί με την επωνυμία Cyprus Airways, το 2016. Η S7 ενδιαφερόταν να μελετήσει τις ιδιαιτερότητες των λειτουργιών βάσει ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού φορέα, αλλά όλα αυτά έχουν αλλάξει μετά την πανδημία.

Η απόφαση να πουλήσει το μερίδιο της Cyprus Airways, θα επιτρέψει στον Όμιλο να δώσει προτεραιότητα στις προσπάθειές του στη ρωσική αγορά, η οποία παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες, αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Aviator.

Το κόστος των χρηματοοικονομικών επενδύσεων στις μετοχές στα τέλη του 2020 ανήλθε σε 5,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Charlie Airlines απέκτησε το δικαίωμα να εκτελεί πτήσεις με την επωνυμία του εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου για 10 χρόνια το 2016, έναντι 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δημοσίευμα του Aviation Cyprus Airways χρησιμοποιεί δύο αεροσκάφη A319 από τον στόλο της S7 Airlines, ωστόσο τα δύο αεροσκάφη είναι καθηλωμένα από τις 15 Ιουλίου 2020. Δεν είναι γνωστό εάν τα εν λόγω αεροπλάνα θα παραμείνουν στην αεροπορική εταιρεία.

Η Cyprus Airways διαψεύδει την αναφορά για τα καθηλωμένα δύο αεροσκάφη, σημειώνοντας στο Economy Today ότι η εταιρεία διεκπεραίωνε κανονικά τις πτήσεις της μέχρι και τον προηγούμενο Μάρτιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ