Η ΟΕΒ αποκαλύπτει επιστολή τριών Υπουργών προς ξένους εταίρους

Η επιστολή απεστάλη σε εταίρους στο εξωτερικό με την παράκληση να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα δεδομένα προτού καθορίσουν τις πολιτικές τους σε ότι αφορά τα ταξίδια προς την Κύπρο

Επιστολή σε ξένους εταίρους σε σχέση με τα κρούσματα και το εμβολιαστικό πλάνο στην Κύπρο έστειλαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Μεταφορών και Τουρισμού, με την οποία τους καλούν να λαμβάνουν υπόψη την εικόνα για την χώρα μας σε σχέση με τα ταξίδια προς την Κύπρο. Την επιστολή, που έχει ημερομηνία 21 Απριλίου, δημοσιοποίησε την Πέμπτη η ΟΕΒ.

Η ΟΕΒ σε ανακοίνωση με την οποία συνοδεύει την επιστολή και βασιζόμενη σε στοιχεία στην επιστολή αυτή, αναφέρει ότι παρόλο που η Κύπρος σημειώνει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θετικότητας από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη (γύρω στο 1% σε σύγκριση με ποσοστά που κυμαίνονται από 3% μέχρι 15% στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη), ο αριθμός πολιτών που καταγράφονται ως θετικοί στον COVID-19 στο νησί μας είναι πολύ ψηλός σε αναλογία πληθυσμού.

"Ο αριθμός αυτός είναι παραπλανητικός σε όσους δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα. Η Κύπρος κατατάσσεται δεύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο στον αριθμό ελέγχων ταχείας ανίχνευσης (rapid test) που διενεργούνται σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα (12/4 – 18/4) διενεργήθηκαν πέραν των 400.000 rapid test, αριθμός που αντιστοιχεί στο 46% του πληθυσμού του νησιού και ως φυσικό επακόλουθο ήταν ο αντίστοιχα μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σας ενημερώνει ότι τα πιο πάνω σημειώνονται σε διευκρινιστική επιστολή που συνυπογράφουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος", αναφέρει η ΟΕΒ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΟΕΒ, στην επιστολή τους τα τρία μέλη της κυβέρνησης τονίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου. Σημειώνουν επίσης ότι η Κύπρος έχει κάνει άλματα προόδου στο θέμα της διασφάλισης της υγείας όσων φθάνουν στο νησί μας.
 
"Η επιστολή, η οποία επισυνάπτεται, αποστάληκε από τους τρεις Υπουργούς σε εταίρους στο εξωτερικό με την παράκληση να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις πιο πάνω πληροφορίες προτού καθορίσουν τις πολιτικές τους σε ότι αφορά τα ταξίδια προς την Κύπρο",  καταλήγει η ΟΕΒ.

Διαβάστε επίσης: Βολές κατά Δημήτρη Συλλούρη στην Ερευνητική Επιτροπή για τα "χρυσά διαβατήρια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ