Η πανδημία μείωσε το βάρος των εμπορευμάτων στους δρόμους

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας κατά το 2020 το συνολικό βάρος των προϊόντων που μεταφέρθηκαν οδικώς εντός Κύπρου παρουσίασαν μείωση της τάξης του 11,3%.

Μείωση παρουσίασε το 2020 το ολικό βάρος τόσο των προϊόντων που μεταφέρθηκαν οδικώς εντός Κύπρου όσο και εκτός Κύπρου, αντανακλώντας τους περιορισμούς, αλλά και την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη, κατά το 2020 το συνολικό βάρος των προϊόντων που μεταφέρθηκαν οδικώς εντός Κύπρου διαμορφώθηκε στα 26 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας μείωση 11,3% σε σύγκριση με το 2019 ενώ το βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο ανήλθε σε 25.200 τόνους, σημειώνοντας ετήσια μείωση 12,0%.

Κατά την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020, το συνολικό βάρος των προϊόντων που μεταφέρθηκαν οδικώς εντός Κύπρου υποχώρησε στα 5,5 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας μείωση 10,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και το βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο σημείωσε μείωση της τάξης του 1,8%, σύμφωνα με την Στατιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ