Χρυσά διαβατήρια: "Δε θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες" λέει ο ΠτΔ

Δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην Κυβέρνηση σε σχέση με το ΚΕΠ, δηλώνει ο Πρόεδρος

Αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, προειδοποιώντας παράλληλα ότι όσοι εκμεταλλεύτηκαν κενά, ελλείψεις και αδυναμίες του προγράμματος «δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».
 
Εξερχόμενος του Προεδρικού μετά την παρουσίαση του 4ου Πυλώνα του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος-το Αύριο», με θέμα τις Δράσεις για την Ψηφιακή Μετάβαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με ιδιαίτερη προσοχή θα διεξέλθουμε του πορίσματος», προσθέτοντας ότι «και με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα, τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή και των πολιτικών κομμάτων, έγινε μια εμπεριστατωμένη, τεκμηριωμένη και καλά δομημένη έκθεση».
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως και πολιτικές» είπε.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «ήταν μια διαχρονική δυστυχώς αδυναμία των εκάστοτε Κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».
 
Σε σχέση με ενδεχόμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ανέφερε και το βράδυ των εκλογών πως «ευθύς αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων» θεωρεί καθήκον του μετά το τέλος των εκλογών να καλέσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβερνήσεως, έτσι ώστε στόχος να είναι, όπως είπε, «όχι ο διαμοιρασμός εξουσίας και οφικίων, αλλά να δούμε πως μπορεί συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις έτσι ώστε με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να πετύχουμε στόχους που αφορούν την Κύπρο του αύριο, τη νέα γενιά».
 
«Ο στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβέρνησης», πρόσθεσε.
 
Σε παρατήρηση ότι πριν την διάλυση της Βουλής ψηφίστηκε και ο νόμος του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και ερωτηθείς σε ποιά άλλα Υπουργεία πρέπει να αναμένονται νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι όταν εφόσον θα αποφασίσει θα το ανακοινώσει.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ