Καταγγέλλει την Επιτροπή Νικολάτου στην Κομισιόν o Οδυσσέας

Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα σε Ελεγκτική Υπηρεσία και Επιτροπή Νικολάτου με τις καταγγελίες στην Κομισιόν να προσδίδουν εκ νέου διεθνείς διαστάσεις στην όλη υπόθεση

του Χρίστου Πέτρου 

«Νέα πράξη» στην αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή – Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου και μάλιστα με διεθνείς προεκτάσεις.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία κατήγγειλε την Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου στην Κομισιόν και συγκεκριμένα στον αρμόδιο για το κράτος δικαίου Ευρωπαίο Επίτροπο για «υπέρβαση των όρων εντολής της κατά παράβαση κάθε αρχής αμεροληψίας».

Συγκεκριμένα, όπως η ίδια η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποίησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο twitter:

«Μετά την επιβεβαίωση από το μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής κ. Κυριάκου ότι, καθ΄υπέρβαση των όρων εντολής της και κατά παράβαση κάθε αρχής αμεροληψίας, η Επιτροπή περιέλαβε στο Πόρισμα κριτική κατά της ΕΥ, ενημερώνουμε άμεσα τον αρμόδιο για το κράτος δικαίου Ευρωπαίο Επίτροπο».

 

Επίσης σε χθεσινή του ανάρτηση στο twitter ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «Θα ενημερώσουμε για τη σύνθεση της Επιτροπής, την υπέρβαση των όρων εντολής της, τις απαράδεκτες μεθόδους αλίευσης πληροφοριών, τα θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, τις δηλώσεις του ενός μέλους για μονομανία άλλου μέλους εναντίον μου κ.λ.π.»

 

Από την πλευρά της η Ερευνητική Επιτροπή υπεραμύνεται του έργου της υποστηρίζοντας πως ενήργησε στα πλαίσια των όρων εντολής που έλαβε από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νικολάτος αλλά και άλλα μέλη της Επιτροπής, υποστηρίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίον η Επιτροπή προσέγγισε και ερεύνησε την Ελεγκτική Υπηρεσία, δεν διαφέρει από την έρευνα που έγινε σε άλλους θεσμούς όπως η Κεντρική Τράπεζα, η ΜΟΚΑΣ κλπ.

Εν τω μεταξύ, η όλη εξέλιξη εγείρει και το ζήτημα της ενδεχόμενης «διαρροής του πορίσματος» το οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί πάρα μόνο παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το εν λόγω θέμα προκύπτει από το γεγονός ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι σε θέση να προβεί σε καταγγελίες βάσει του αδημοσίευτου μέχρι στιγμής πορίσματος, στο οποίο «κανονικά» δεν έχει πρόσβαση.

Πάντως από την Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρουν ότι η γνώση που έχουν λάβει για την "μη αμερόληπτη και καθ’ υπέρβαση των όρων εντολής" λειτουργία της Επιτροπής Νικολάτου, δεν πηγάζει από την γνώση του περιεχομένου του πορίσματος αλλά από διάφορες δημόσιες δηλώσεις μελών της Επιτροπής. Δηλώσεις οι οποίες κατά την κρίση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στοιχειοθετούν τις κατηγορίες για τις οποίες καταγγέλλουν την Επιτροπή Νικολάτου στην Κομισιόν.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ