Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα – Ήρθαν και θα μείνουν! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Συνεχίζουν το «ράλι» οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο δεν πρόκειται να σημειώσουν πτώση

του Χρίστου Πέτρου 

Το παγκόσμιο ράλι στις τιμές των καυσίμων επηρεάζει και την κυπριακή αγορά η οποία ειδικά τις τελευταίες βδομάδες ακολουθεί ιδιαίτερα αυξητική φορά.

Μιλώντας στο Economy Today ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, επεσήμανε ότι από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι το περασμένο Σαββάτο 10/7/2021, η αμόλυβδη 95 οκτανίων από 1,070 έφτασε τον Ιούλιο στα 1,286 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης από 1,1 ευρώ έφτασε στα 1,30 ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έφτασε στα 0.833 από τα 0,655 ευρώ.

 

 

Στον πίνακα πιο πάνω καταγράφονται τρεις συγκρίσεις τιμών. Μια από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, μια για τις χαμηλότερες τιμές που ίσχυαν κατά 2020 και ήταν μέσα στον Ιούνιο του 2020 και μια για τη σύγκριση τιμών λίγο πριν αρχίσει η κατρακύλα των τιμών λόγω Κορωνοϊού.

Στις 10.3.2020 λίγο πριν αρχίσουν οι περιορισμοί  λόγω της πανδημίας, όπως εξηγεί ο κ. Δρουσιώτης «οι λιανικές τιμές ήταν αυτές που καταγράφονται πιο πάνω. Σήμερα, 10.7.2021, είμαστε κατά 7,8 σεντ/λίτρο πιο πάνω για την βενζίνη 95, για το πετρέλαιο κίνησης 6,7 σεντ πιο πάνω και στο πετρέλαιο θέρμανσης 4,7 σεντ πιο πάνω».

Επιπλέον για την πορεία των τιμών ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι «Έχοντας υπόψη την τάση της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, θα πρέπει να αναμένουμε ότι αυτή η αύξηση θα συνεχιστεί τουλάχιστο για τους επόμενους δυο μήνες».

Τέλος σημειώνεται από τον πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών ότι, αν οι λιανικές τιμές σήμερα στην Κύπρο είναι σε λογικά επίπεδα, «μόνο το Υπουργείο Ενέργειας μπορεί να το δηλώσει που παρακολουθεί τις χονδρικές τιμές εισαγωγής στην Κύπρο».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ