Αυτά ισχύουν για εμβολιασμένους και μη, Δημοσίους Υπαλλήλους

Όλα όσα ισχύουν για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου τομέα, αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Εγκύκλιος για τα ισχύοντα από την 20η Ιουλίου, που αφορούν τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα αναφορικά με τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο Διευθυντής του Υπουργείου Γιώργος Παντελή, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι όλες οι υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν το κοινό άμεσα, θα απαιτούν safepass.

«Όλοι οι εργαζόμενοι […] δύνανται να απουσιάζουν από την εργασία τους καθ’ όλη την ημέρα του εμβολιασμού τους χωρίς η εν λόγω ημέρα να αφαιρείται από την άδεια ανάπαυσης και τις απολαβές του εργαζομένου και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού», αναφέρει επίσης η εγκύκλιος.

Σχετικά με όσους εργαζομένους δεν έχουν safepass, η εγκύκλιος αναφέρει ότι αυτοί δε θα μπορούν να παρίστανται στον χώρο εργασίας τους και η απουσία τους θα αποκόπτεται από την άδεια ανάπαυσής τους. Σημειώνεται επίσης ότι όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου ή Ευρύτερου δημοσίου τομέα επιθυμούν να κάνουν τεστ, αυτό θα γίνεται εκτός ωρών εργασίας.

Απαραίτητη είναι επίσης η προστατευτική μάσκα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός άτομα. 

Σημειώνεται ακόμα ότι βάσει της υπό αναφορά εγκυκλίου, οι εργαζόμενοι που πρέπει να τεθούν σε αυτοπεριορισμό θα λαμβάνουν ειδική άδεια, υπό προϋποθέσεις οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω. 

 

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ