Αναπέμπει ο Αναστασιάδης τον νόμο για τις εκποιήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπέμψει σήμερα τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

"Θα γίνει αναπομπή του νόμου των εκποιήσεων, σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ανέφερε μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Η εξέλιξη αυτή ήταν καθ' όλα αναμενόμενη, αφού από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι θα γινόταν αναπομπή του εν λόγω νόμου.

Ως εκ τούτου όπως τόνισε ο κ. Πετρίδης βάσει αυτής της εξέλιξης θα «ξεκινήσει η διαδικασία εκποιήσεων. Πρέπει να πούμε ότι δεν έγιναν εκποιήσεις για πρώτες κατοικίες μέχρι σήμερα και ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες».

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στα «εργαλεία που παρέχονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» τα οποία προστατεύουν όπως είπε από την εκποίηση της κύριας κατοικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόνοχιου: "Μέχρι το 2022 τα ελλείμματα - Η πανδημία συνεχίζεται"

Ο κ. Πετρίδης συνδέοντας τα θετικά σχόλια αλλά και τις θετικές αξιολογήσεις που γίνονται για την κυπριακή οικονομία και τις τράπεζες, ανέφερε ότι «Όταν λέμε ότι πάει καλά η οικονομία και καταφέραμε να έχουμε αναβαθμίσεις και μπορούμε να δανειστούμε φθηνά για να μπορούμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, είναι γιατί δρούσαμε σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο του οποίου η μεγαλύτερη στρέβλωση είναι η βαριά κληρονομιά των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων», ενώ συνέχισε «δεν μπορούμε να πλήξουμε την οικονομία και να έχουμε υποβαθμίσεις γιατί μια προσωρινή διευθέτηση λόγω πανδημίας που πάει να καταστεί μόνιμη και στέλνει μάλιστα και λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό και αυτούς που εμπιστεύτηκαν την κυπριακή οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις εκποιήσεις που ψηφίστηκε στη Βουλή και αναπέμπεται εν τέλει από τον ΠτΔ, αφορούσε αναστολή εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου για:

  • κύριες κατοικίες αξίας μέχρι €350 χιλ.
  • επαγγελματική στέγη με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €750 χιλ.
  • αγροτεμάχια αξίας €100 χιλ.

Πάντως το θέμα φαίνεται ότι με το που θα ανοίξει η Βουλή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα ξαναμπεί στο τραπέζι αφού είναι δεδηλωμένη η πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να δώσουν μια οριστική λύση η οποία να διασφαλίζει μέρος των υποθηκευμένων ακινήτων από τις εκποιήσεις, όπως πρώτες κατοικίες, μικρές επαγγελματικές στέγες κ.α.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ