Δερύνεια: Θα διεκδικήσει κονδύλια από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο 

Κονδύλια από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) θα διεκδικήσει ο Δήμος Δερύνειας, με τη νέα Προγραμματική περίοδο τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης συμμετείχε στην 131η Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ)που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
 
Προστίθεται ότι «μέσα από τις επαφές του ο κ. Καραγιάννης ενημερώθηκε για τρόπους άντλησης κονδυλίων για δικοινοτικά και άλλα πολιτιστικά έργα στον Δήμο Δερύνειας, που θα μπορούσαν να προωθηθούν μέσω του Ταμείου του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο) για Περιφερειακή Συνεργασία. Επειδή η Δερύνεια είναι ακριτικός Δήμος, θα διεκδικήσει κονδύλια από το συγκεκριμένο Ταμείο με τη νέα Προγραμματική περίοδο που θα αρχίσει τον ερχόμενο Μάρτιο».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Δερύνειας συμμετείχε σε σεμινάρια και επισκέφθηκε την έκθεση που πραγματοποιήθηκε ενόψει της 16ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Δήμων και των Περιφερειών». 

Πηγή: ΚΥΠΕ