Ανησυχίες για «μαγείρεμα» στις τιμές ρεύματος

«Παραπλανητική και παρελκυστική» η ανακοίνωση της ΑΗΚ που εξηγεί τους λόγους αύξησης στην τιμή του ρεύματος.

«Παραπλανητική και παρελκυστική» χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών Λουκάς Αριστοδήμου, την ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφορικά με τις αιτίες αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν μπορεί η ΑΗΚ, σύμφωνα με τον κ. Αριστοδήμου, να επικαλείται διαχρονικά προβλήματα στα οποία η ίδια έπρεπε να βρει λύσεις εδώ και χρόνια, για να δικαιολογεί τις τρέχουσες μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

«Η ΑΗΚ είναι η εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα Αρχή για εμάς» υπογράμμισε ο κ. Αριστοδήμου μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ρίχνοντας μάλιστα τα πυρά του και τους λειτουργούς οι οποίοι, «όπως λέει και ο κόσμος, στα συμβούλια και στις διευθύνσεις βρίσκονται διορισμένα άτομα τα οποία την έχουν καλά με τα κόμματα και αυτοί όλοι διασφαλίζουν τους μισθούς τους, τις συντάξεις τους και όλα τα δικαιώματά τους».

Μάλιστα ο κ. Αριστοδήμου αναφέρθηκε στην προ 20ετίας  «αναϊσορρόπηση των τιμών στο κόστος τηλεφωνημάτων της Cyta, όπου αυξήθηκαν κατά 350%, για να μπορέσουν οι άλλες εταιρίες, οι ανταγωνιστικές να μπουν μέσα». Τώρα, όπως είπε ο κ. Αριστοδήμου «οι καταναλωτές διερωτώνται αν αυτές οι αυξήσεις του 38% με 40% στα τιμολόγια της ΑΗΚ, μήπως παραπέμπει σε κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή ετοιμάζονται, επειδή κάποιοι ανταγωνιστές να μπουν μέσα, θέλουν να χτίσουν μια ψηλή τιμή».

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, θεωρείται δεδομένο ότι ο χειμώνας θα έχει αυξημένες δυσκολίες για τους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ