Η ΠΟΒΕΚ απέχει από την απεργία των ταξί

Δε θα συμμετάσχει στην προαγγελθείσα κινητοποίηση για στάση εργασίας των Αστικών Ταξί η ΠΟΑΤ - ΓΣ ΠΟΒΕΚ.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Αστικών Ταξί ΠΟΑΤ  (ΓΣ ΠΟΒΕΚ) δεν θα συμμετάσχει στην προαναγγελθείσα κινητοποίηση για στάση εργασίας των Αστικών Ταξί.
 
Σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε μέσα από μια ανακοίνωση του εκπρόσωπου τύπου του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λευκωσίας, Βασίλη Γιώτη, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δυναμικές κινητοποιήσεις των Αστικών Ταξί».
 
«Αυτό δείχνει την ανευθυνότητα όλων όσων έχουν συμφωνήσει μαζί τους, (αν έχουν συμφωνήσει κάποιοι) αφού στις 8/9/2021 είχαμε συνάντηση μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Γιάννη Καρούσο, στην παρουσία και εκπροσώπων του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λευκωσίας και στα θέματα που αφορούσαν το Υπουργείο Μεταφορών διαφάνηκε από τις διευκρινίσεις που μας έχει δώσει ο Υπουργός ότι έχουν δρομολογηθεί όλα προς επίλυση τους», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι το Υπουργείο Μεταφορών συμφωνεί και έχει προωθήσει Νομοσχέδιο που να ρυθμίζει τους αριθμούς επιβατών που θα δικαιούνται να μεταφέρουν τα μικρά τουριστικά λεωφορεία, έτσι που να αφήνετε με το μέτρο αυτό μεταφορά μικρότερου αριθμό επιβατών για τα ταξί.
 
Σημειώνει ότι ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για να καταπολεμείται η παράνομη μετακίνηση επιβατών με ιδιωτικά οχήματα ή και με οχήματα που δεν έχουν δικαίωμα για τις συγκεκριμένες διαδρομές.
 
«Αποφασίστηκε στην σύσκεψη που είχαμε να επισκεφθούμε όλοι οι παρευρισκόμενοι της σύσκεψης, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για να δοθούν λύσεις όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης των ταξί από άλλες επαρχίες καθώς επίσης και την ρύθμιση του χρόνου αναμονής. Ως υπεύθυνη Οργάνωση κατόπιν των πιο πάνω εξηγήσεων θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε και δεν θα συμμετέχουμε στην προαναγγελθείσα κινητοποίηση για στάση εργασίας των Αστικών Ταξί», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για τα σημάδια που αφήνει η οικονομική κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ