«Είναι ελλιπής η παρούσα διαδικασία του Πόθεν Έσχες»

Αννίτα Δημητρίου: «Είναι ελλιπής η παρούσα διαδικασία του Πόθεν Έσχες και έχω εμπιστοσύνη ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν αναλάβει τη θέσπιση νέας διαδικασίας θα κάνουν την δουλειά που χρειάζεται».

Αναγνωρίζει τα κενά στην παρούσα διαδικασία των δηλώσεων του Πόθεν Έσχες για τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών η επικεφαλής του Νομοθετικού Σώματος.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι όλοι οι βουλευτές έχουν παραδώσει εμπρόθεσμα τα ζητηθέντα στοιχεία.

Έχουν αναρτηθεί οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες των 56 μελών της Βουλής, ωστόσο λόγω της ψηλής επισκεψιμότητας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα η ιστοσελίδα της Βουλής.

Την Παρασκευή δεν προλάβαιναν να σβήσουν τα προσωπικά δεδομένα των δηλώσεων που είχαν σταλεί και είχε δοθεί εντολή να σταματήσουν οι αναρτήσεις και να γίνουν σωστά την Δευτέρα, σημείωσε η κ. Δημητρίου.

«Έχει πρόβλημα η ιστοσελίδα, εξ όσων έχω ενημερωθεί, λόγω της ψηλής επισκεψιμότητας», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

«Στα πλαίσια της διαφάνειας και λογοδοσίας έχουν αναρτηθεί οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων των νεοεκλεγέντων μελών της Βουλής και είναι προσβάσιμα και σε δημόσια θέαση», είπε.

Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται νέα διαδικασία

Ερωτηθείς για τα κενά της διαδικασίας η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «Βεβαίως χρειάζεται να βελτιωθεί και να εκσυγχρονιστεί η διαδικασία και γι’ αυτό παρακολουθώ λεπτομερέστατα τις διαδικασίες της Επιτροπής Θεσμών όπου συζητείται ο νέος κανονισμός του Πόθεν Έσχες».

Σημείωσε ότι «Είναι ελλιπής η παρούσα διαδικασία του Πόθεν Έσχες και έχω εμπιστοσύνη ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν αναλάβει τη θέσπιση νέας διαδικασίας θα κάνουν την δουλειά που χρειάζεται».

Η Αννίτα Δημητρίου πρόσθεσε ότι θα έχουμε να κάνουμε με νέα αυστηρότερη διαδικασία και ένα πλαίσιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στα πλαίσια της διαφάνειας και λογοδοσίας που απαιτεί η κοινωνία των πολιτών.

 «Το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί θα είναι τέτοιο που θα ανταποκρίνεται όπως πρέπει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ