Πόθεν Έσχες: Οι «πλούσιοι» και οι «φτωχοί» Αρχηγοί κομμάτων

Δείτε το Πόθεν Έσχες των επικεφαλής των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων

του Χρίστου Πέτρου 

Τα Πόθεν Έσχες των Βουλευτών ανάρτησε νωρίς σήμερα στην ιστοσελίδα της η Βουλή.

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση της Βουλής, στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, θα συνέλθει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής για να προβεί σε έλεγχο συμμόρφωσης και ορθότητας των υποβληθεισών δηλώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία.

Ενδιαφέρον μεταξύ άλλων εμφανίζουν τα στοιχεία που δήλωσαν οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Οι δηλώσεις των επικεφαλής και όλων των υπόλοιπων Βουλευτών, αφορούν την ακίνητη και κινητή τους περιουσία, τις καταθέσεις τους, τη συμμετοχή τους σε εταιρίες, τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια, τις μετοχές τους και τα χρέη που έχουν.

 

ΔΗΣΥ: Αβέρωφ Νεοφύτου

  • Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Αβέρωφ Νεοφύτου 

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, έχει συνολικές καταθέσεις ύψους 35.611 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου ανέρχεται συνολικά στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χωράφια και σπίτια τα οποία όπως φαίνεται στη δήλωσή του, κληρονόμησε (τα πλείστα απ’ αυτά) στην περιοχή της Πόλεως Χρυσοχούς.

Παράλληλα στο πόθεν έσχες του παρουσιάζονται ασφαλιστικά συμβόλαια και εισοδήματα ή ωφελήματα που προέρχονται από αυτά. Η συνολική αξία άμεσης ρευστοποίησης των ασφαλιστικών συμβολαίων ανέρχεται στις 99,227 ευρώ.

Το ετήσιο εισόδημα του προέδρου του ΔΗΣΥ σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του για το 2020 έφτασε τις 155,394 ευρώ, ενώ έχει δηλώσει επίσης και ότι είναι στην ιδιοκτησία του ένα αμάξι αξίας 10,000 ευρώ.

Τέλος ο κ. Νεοφύτου φαίνεται να έχει δάνεια, τα οποία είναι όλα εξυπηρετούμενα που το συνολικό τους ύψος φτάνει τις 956,021 ευρώ.

 

ΑΚΕΛ: Στέφανος Στεφάνου

  • Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Στεφάνου 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες που κατέθεσε στη Βουλή, έχει στην ιδιοκτησία του το ½ από οικόπεδο με κατοικία στο Γέρι συνολικής αξίας (κατά τον χρόνο απόκτησης, δηλ. το 1993) 125 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Στεφάνου δεν έχει στην ιδιοκτησία του κανένα μηχανοκήνιτο όχημα σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του.

Κατέχει 263 μετοχές της επενδυτικής εταιρίας ΔΗΜΗΤΡΑ  ενώ έχει καταθέσεις σε μετρητά που ανέρχονται συνολικά στις 20,258 ευρώ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εμφανίζει στη δήλωσή του ασφαλιστικά συμβόλαια και εισοδήματα που προέρχονται από αυτά, ύψους 47,646 ευρώ.

Τα μόνα εισοδήματα που φαίνεται να είχε ο κ. Στεφάνου προέρχονται από την αποζημίωσή του ως Βουλευτής.

Τα συνολικά χρέη στα οποία είναι συνοφειλέτης ο κ. Στεφάνου ανέρχονται στις 44,156 ευρώ και αφορούν 1 δάνειο για την απόκτηση της πρώτης του κατοικίας (27,3 χιλιάδες ευρώ) και δύο σπουδαστικά δάνεια συνολικού ύψους 16,8 χιλιάδες ευρώ.

 

ΔΗΚΟ: Νικόλας Παπαδόπουλος

  • Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Νικόλα Παπαδόπουλου 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του 11 ακίνητα, συνολικής αξίας 1,95 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για αριθμό γραφείων που κληρονόμησε από τους γονείς του, για χωράφια και κατοικίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος έχει στην κατοχή του ένα αμάξι αξίας 40.000 ευρώ ενώ είναι μέτοχος σε 4 εταιρίες.

Οι καταθέσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ ανέρχονται συνολικά στις 51,686 χιλιάδες ευρώ.

Aπό τη δήλωση που έχει καταχωρήσει ο κ. Παπαδόπουλος, φαίνεται πως κάνει χρήση "overdraft" (παρατραβήγματος) από κάποιους λογαριασμούς του. Το συνολικό ύψος του overdraft, που αφορά τρεις λογαριασμούς, φτάνει λίγο πάνω από 18 χιλιάδες ευρώ. 

Τα ασφαλιστικά συμβόλαια και ωφελήματα ή εισοδήματα που προέρχονται από αυτά, αφορούν ένα συμβόλαιο ζωής το οποίο ανέρχεται (για κάλυψη θανάτου) στις 341 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Παπαδόπουλος έλαβε ως μέλος του κοινοβουλίου κατά το 2020 αποζημιώσεις ύψους 84 χιλιάδων ευρώ, ενώ έλαβε επιπλέον από ενοίκια ακινήτων άλλες 18 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του προέδρου του ΔΗΚΟ, τα χρέη του ανέρχονται σε 411,84 χιλιάδες ευρώ και αφορούν συγκεκριμένα δύο στεγαστικά δάνεια.

 

ΕΛΑΜ: Χρίστος Χρίστου

  • Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Χρίστου Χρίστου 

Ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ εμφανίζεται ιδιοκτήτης 5 ακινήτων. Συγκεκριμένα μίας οικίας αξίας 241 χιλιάδων ευρώ και τεσσάρων χωραφιών για τα οποία ωστόσο δεν δηλώνεται η αξία τους στη δήλωση του Πόθεν Έσχες αλλά ότι πρόκειται για δωρεές από του γονείς του.

Ο Χρίστος Χρίστου είναι κάτοχος δύο αυτοκινήτων, ενός 10.000 ευρώ και ενός 2.000 ευρώ.

Οι καταθέσεις του επικεφαλής του ΕΛΑΜ αφορούν δύο τραπεζικούς λογαριασμούς: 4237 ευρώ και 1000 ευρώ αντίστοιχα.

Τα χρέη του αφορούν δύο δάνεια. Το ένα σχετίζεται με αγορά οικίας και ανέρχεται στις 223.000 ευρώ. Το δεύτερο δάνειο ανέρχεται στις 27.000 ευρώ.

 

ΕΔΕΚ: Μαρίνος Σιζόπουλος

  • Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Μαρίνου Σιζόπουλου 

Σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος δεν έχει στην ιδιοκτησία του κανένα ακίνητο ή μηχανοκίνητο όχημα.  

Εμφανίζει έναν λογαριασμό ύψους 80 χιλιάδων ευρώ.

Σε ότι αφορά τα εισοδήματά του ο κ. Σιζόπουλος παραπέμπει στις φορολογικές του δηλώσεις. Αναφέρει εξάλλου στη δήλωσή του ότι «δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων σε σχέση με την προηγούμενη μου δήλωση» , στην οποία «προηγούμενη δήλωση» (σ.σ. του 2019), παραπέμπει επίσης σε προηγούμενη του δήλωση.

 

ΔΗΠΑ: Μάριος Κάρογιαν

  • Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Μάριου Καρογιάν 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, εμφανίζει ακίνητη περιουσία ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ που αφορά κυρίως 2 ακίνητα (οικόπεδο και οικόπεδο με κατοικία) στον Στρόβολο.

Ο κ. Κάρογιαν σύμφωνα με τη δήλωσή του δεν έχει στην ιδιοκτησία του κανένα μηχανοκίνητο όχημα ενώ δεν έχει επίσης συμμετοχή σε κάποια επιχείρηση.

Στο πόθεν έσχες του ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, δηλώνει μέτοχος σε δύο εταιρίες ενώ εμφανίζει δύο λογαριασμούς σε τράπεζες με καταθέσεις συνολικού ύψους 78 χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Κάρογιαν έχει 2 ασφαλιστικά συμβόλαια με ετήσια ασφάλιστρα συνολικά 2,848 χιλιάδων ευρώ, ενώ τα ασφαλισμένα ποσά απ’ αυτά τα συμβόλαια ανέρχονται στις 58,26 χιλιάδες ευρώ.

Σε ότι αφορά τα εισοδήματά του ο κ. Κάρογια δηλώνει ότι «Σαν πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου ελάμβανα και λαμβάνω από το Υπουργείο Οικονομικών επίδομα για εργοδότηση γραμματέα 36.000 ευρώ ετησίως, μειωμένο όπως προβλέπεται από το νόμο».

Ο Μάριος Κάρογιαν εμφανίζεις στο Πόθεν Έσχες του χρέη συνολικής αξίας 980.000 ευρώ. Συγκεκριμένα 380.000 χρέος για την αγορά οικοπέδου, ενώ υπόλοιπο χρέους 582.000 ευρώ για οικιστικό δάνειο.

 

Οικολόγοι: Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

  • Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου 

Ο επικεφαλής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου εμφανίζει στη δήλωσή του ότι είναι ιδιοκτήτης ακινήτων (διαμερισμάτων και χωραφιών) συνολικής αξίας 198,794 ευρώ. Παράλληλα κατέχει μικρά μερίδια από διάφορα ακίνητα μικρής αξίας.

Ο κ. Θεοπέμπτου έχει στην ιδιοκτησία του ένα αμάξι αξίας 10,5 χιλιάδων ευρώ.

Οι συνολικές του καταθέσεις που αφορούν δύο λογαριασμούς σε ξεχωριστές τράπεζες, ανέρχονται στις 166.000 ευρώ.

Λαμβάνει σύμφωνα πάντα με το Πόθεν Έσχες του, σύνταξη χηρείας 2300 ευρώ και σύνταξη ΤΕΠΑΚ 2100 ευρώ. Ο κ. Θεοπέμπτου δηλώνει επίσης την είσπραξη ενοικίου από διαμέρισμα, ύψους 750 ευρώ.

Τέλος, εμφανίζεται εγγυητής σε δάνειο ύψους 40.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ