Έπιασε δουλειά ο ΠτΔ για μείωση των τιμών του ρεύματος

Ξεκίνησε σήμερα ο κύκλος συναντήσεων του Προέδρου Αναστασιάδη με αντιπροσωπείες αρμοδίων Αρχών προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι μείωσης στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος - Αύριο σύσκεψη με Υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών και ΔΣ ΑΗΚ

του Χρίστου Πέτρου 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξεύρεση τρόπων συγκράτησης ή και μείωσης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, εξετάστηκαν οι αιτίες αύξησης του κόστους του ρεύματος αλλά κυρίως, οι πιθανοί τρόποι για μείωση των τιμών που απώτερο σκοπό έχουν «τη διευκόλυνση των νοικοκυριών».

Στη σημερινή συνάντηση, δεν λήφθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν επί τάπητος μέτρα που θα κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη κατεύθυνση, αφορά οριζόντια μέτρα που θα καλύψουν το σύνολο των καταναλωτών, οικιακών και εταιρικών, και η δεύτερη κατεύθυνση, θα αφορά εξειδικευμένα μέτρα για νοικοκυριά αλλά και τον τομέα των αγροτών.

Λεπτομέρειες σε ότι αφορά τα εν λόγω μέτρα, θα γίνουν γνωστές με την ολοκλήρωση των επαφών του Προέδρου με αρμόδιους φορείς, που θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων ημερών. 

Εντωμεταξύ αύριο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, η Υπουργός Ενέργειας και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΗΚ, με αντικείμενο ακριβώς την εξεύρεση τρόπων για τη μείωση του κόστους του ρεύματος. 

Αποκοπή ρεύματος για 2 στους 10 καταναλωτές

Υπενθυμίζεται ότι η εκτόξευση των τιμών του ρεύματος έφτασε μέχρι και 38% σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Γεγονός που προκαλεί έντονες ανησυχίες στους πολίτες. Είναι ενδεικτικά τα ευρήματα έρευνας που παρουσίασε η «Σημερινή» της Κυριακής και υπάρχουν και στο Economy Today, όπου μεταξύ άλλων διαπιστώνεται πως 7 στους 10 συμπολίτες μας πλέον δυσκολεύονται, είτε αρκετά είτε πολύ, να ανταποκριθούν σε ό,τι αφορά την εξόφληση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος (73%).

Μάλιστα, δύο στους δέκα (22%), αναφέρουν πως τους έχει τύχει να τους αποκοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό, ενώ τρεις στους δέκα ότι έχουν κάνει χρήση των διευκολύνσεων που η αρμόδια Αρχή παρέχει στους καταναλωτές στην αποπληρωμή λογαριασμών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ