Ο Γιώργος Θεοχαρίδης στο τιμόνι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Γιώργος Θεοχαρίδης αναλαμβάνει την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου μετά την αποχώρηση της Δήμητρας Καλογήρου.

Ο Γιώργος Θεοχαρίδης αναλαμβάνει το τιμόνι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει σήμερα εγκρίνει τον διορισμό του Γιώργου Θεοχαρίδη στην θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου μετά την αποχώρηση της Δήμητρας Καλογήρου.

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης ήταν τον τελευταίο χρόνο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Το βιογραφικό του νέου Προέδρου

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου από τον Ιούλιο 2020. Διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο  Cyprus International Institute of Management (CIIM) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (MSc in Financial Services) από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2020 και διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.

Προτού αναλάβει καθήκοντα στο CIIM, εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας από το 2006 μέχρι το 2010. Το 2006 εργάστηκε ως International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC),  μέλος του μεταβατικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Ltd και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Κουβέιτ. 

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Ιούλιο 2020, μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Κυπριακού Oργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), καθώς και μη-εκτελεστικό μέλος σε συμβούλια εταιρειών/οργανισμών στον τομέα των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών. Είναι συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute for Securities & Investment (CISI), καθώς επίσης και Επιστημονικός Συνεργάτης στο UCL Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT).

Ο Δρ. Θεοχαρίδης κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολογικής & Ηλεκτρονικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Manchester (U.M.I.S.T.), MBA από το Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ