Τράπεζα Κύπρου: Έχει δεκαπλασιαστεί η αισιοδοξία από την αρχή της πανδημίας

Η αισιοδοξία των νοικοκυριών έχει δεκαπλασιαστεί ενώ η απαισιοδοξία είναι στο 50% από όσο ήταν στα αρχικά στάδια της πανδημίας, δείχνει έρευνα της Τράπεζας Κύπρου.

Συνεχίζεται η σταθερή βελτίωση του κλίματος σε σχέση με την Πανδημία αναφέρει Έρευνα της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως δείχνει η μηνιαία έρευνα της Τράπεζας Κύπρου για τις προσδοκίες των νοικοκυριών για τις οικονομικές προσδοκίες σε σχέση με τον κορωνοϊό υπάρχει τάση βελτίωσης και σχετική αισιοδοξία.

Συγκεκριμένα μέσα στα ευρήματα αναφέρεται ότι παρόλο ότι παραμένει χαμηλή σε απόλυτους αριθμούς η αισιοδοξία, η τάση βελτίωσης συνεχίζεται και οι αυξημένες ανησυχίες του Αυγούστου έχουν ξεπεραστεί.

Η αισιοδοξία των νοικοκυριών έχει δεκαπλασιαστεί ενώ η απαισιοδοξία είναι στο 50% από όσο ήταν στα αρχικά στάδια της πανδημίας.

Διαφαίνεται επίσης σταδιακή βελτίωση των νοικοκυριών που δεν έχουν επηρεαστεί, στο 51% (σε σχέση με 42% αρχικά), το οποίο κρίνεται ως υψηλό με δεδομένο το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης.

Επιπρόσθετα καταγράφεται σταδιακή βελτίωση στο σύνολο των επιπτώσεων από την πανδημία με τα νοικοκυριά που έχουν επηρεαστεί λίγο, καθόλου ή θετικά, να φτάνουν στο 77% (αρχικά 72%). Τα νοικοκυριά που έχουν επηρεαστεί πολύ ή έχουν χάσει όλο το εισόδημα έχει μειωθεί στο 23% (από 28%).

Η βελτίωση είναι αργή και σταδιακή όμως καταγράφεται στα θετικά ότι υπάρχει η τάση αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ