Το Πόθεν Έσχες του Νίκου Αναστασιάδη με 13 ακίνητα χωρίς αξία

Τι συμπεριέλαβε στο Πόθεν Έσχες του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Από τα 15 ακίνητα μόνο στα 2 αναγράφεται αξία.

Στην δημοσιότητα δόθηκε μέσω της ιστοσελίδας της Βουλής το «Πόθεν Έσχες» του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο οποίο καταγράφεται συνολική περιουσία αξίας 266.916 ευρώ σε ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές και ιδιωτικά οχήματα.

Φαίνεται ότι οι σημερινές αναρτήσεις στο Πόθεν Έσχες συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο με τα "προβληματικά" Πόθεν Έσχες των βουλευτών που είχαν δημοσιοποιηθεί την προηγούμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα στο Πόθεν Έσχες του Προέδρου της Δημοκρατίας καταγράφονται καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα ύψους 115,126 ευρώ κατά την 1η Μαρτίου 2021 ενώ επισυνάπτεται λίστα με τα ακίνητα τα οποία κατέχει ο Πρόεδρος με μόνο στα δύο από τα δεκαπέντε να φαίνεται αξία, όχι η παρούσα αλλά η αξία αγοράς τους την δεκαετία του 1980, ενώ η τιμή των δύο ακινήτων περιλαμβάνεται στην συνολική κατάσταση περιουσιακών στοιχείων αξίας 266.916 ευρώ.

Ως εκ τούτου η περιουσία η οποία αναγράφεται πιθανότατα να είναι προβληματική λόγω του ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι τρέχουσες αξίες των ακινήτων.

Στην αναρτημένη κατάσταση των εσόδων ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει ακάθαρτο μισθό 249.618 ευρώ, στα οποία περιλαβάνονται η αντιμισθία Προέδρου της Δημοκρατίας, η Σύνταξη Κοινωνικών Ασφαλίσεων. η σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο, το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων και 6.000 ευρώ εισοδήματα από ενοίκια διαμερισμάτων.

Έχει στην κατοχή του επίσης μετοχές αξίας 790 ευρώ 6 διαφορετικές εταιρείες ανάμεσά τους η Ελληνική Τράπεζα, η Μινέρβα Ασφαλιστική, ο Απόλλωνας και το ΑΠΟΕΛ.

Αυτούσιο το Πόθεν Έσχες του Προέδρου της Δημοκρατίας: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ