Ο Δήμος Παραλιμνίου είναι «αλλεργικός» στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αποκάλυψε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου δεν απαντώνται οι επιστολές της ΕΥ.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

«Αλλεργικοί» φαίνεται να είναι στον Δήμο Παραλιμνίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία αφού όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παραλιμνίου δεν απαντά καμία επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μετά και από απόφαση που έλαβε το ΔΣ.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης της ΕΥ για τον Δήμο Παραλιμνίου, ο Μάριος Πετρίδης σημείωσε ότι για την κακή κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο Παραλιμνίου την ευθύνη φέρουν αυτοί που ασκούν δημόσια εξουσία και "σας λέω ευθαρσώς ότι ευθύνεται το Δημοτικό Συμβούλιο".

Όπως σε κάθε περίπτωση και κάθε οργανισμό οι ευθύνες βαραίνουν αυτούς που εκλέγονται από τον κόσμο και σε αυτήν την περίπτωση αυτούς που εκλέγονται από τους Δημότες Παραλιμνίου, τόνισε ο κ.Πετρίδης.

Ο συγκεκριμένος Δήμος είναι σε αρκετά κακή φάση σε σχέση με θέματα λογοδοσίας και μη εφαρμογής νομοθεσιών ενώ ο Εκπρόσωπος της ΕΥ αποκάλυψε ότι ο Δήμος Παραλιμνίου δεν απαντά καμία επιστολή που έχει να κάνει με καταγγελίες δημοτών του ενώ απαιτεί να αποστέλλονται τα ονόματα των όσων καταγγέλλουν.

Σοβαρότατες οι παρανομίες του Δήμου

Ο Μάριος Πετρίδης τόνισε ότι πρόκειται για σοβαρότατες παρανομίες κατά την άποψη της Υπηρεσίας αφού διακυβέβεται και η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων που εργάζονται σε ξενοδοχεία που δεν τηρούν βασικά ζητήματα ασφάλειας.

Υπάρχουν ξενοδοχεία που λειτουργούν χωρίς τελικές εγκρίσεις και εξετάζονται ενδελεχώς οι ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο Δήμος Παραλιμνίου και δεν έκανε.

Ο Δήμος αγνοεί επιστολές που έχουν σταλεί το 2014

Στην Έκθεση αποκαλύπτεται ότι το ΔΣ δεν έχει απαντήσει επιστολές που έχουν σταλεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία η οποία ζητούσε διευκρινήσεις για τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Παραλιμνίου με ημερομηνίες που φτάνουν ακόμα και 7 χρόνια πριν.

Ο Μάριος Πετρίδης είπε ότι έχουν σταλεί ίσως για την κάθε επιστολή και 20 υπενθυμίσεις.

Έλλειμμα 100.000 ευρώ

Τα θέματα είναι πολύ σοβαρά αφού περίμεναν 4 μήνες για να καταγγείλουν στην Αστυνομία ότι έλειπε ποσό 100.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Πρόκειται για ποινικά αδικήματα τα οποία έπρεπε άμεσα να διερευνηθούν είπε ο Μάριος Πετρίδης.

Σημείωσε ότι τα χρήματα είχαν επιστραφεί αργότερα αλλά δεν έπρεπε να αποσιωπηθεί το γεγονός.

Δεν λειτουργούν τα εσωτερικά συστήματα ελέγχου

Υπάρχει ένας υποτυπώδης εσωτερικός έλεγχος και είναι ευθύνη της διοίκησης να υπάρχουν συστήματα εσωτερικού ελέγχου που λειτουργούν σωστά.

Είναι αδικαιολόγητο να μην υπάρχει δημοσιονομικός έλεγχος σε ένα οργανισμό που έχει έσοδα 14,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Ένα σύστημα εσωτερικού ελέγχου που θα κάνει συστάσεις που υιοθετούνται είναι η πεμπτουσία της ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, τόνισε ο κ. Πετρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ