Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

Αυτή την βδομάδα θα καταθέσουν στελέχη της CitiGroup, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Της Γιώτας Αποστολίδου

Με καταθέσεις στελεχών της CitiGroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και την παρουσία στελεχών πρώην ΣΠΕ και του Πρόεδρου του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών, συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Στις 9.00 θα καταθέσει ο Ευστάθιος Ευστάθιου, πρώην Γραμματέας της  ΣΠΕ Άχνας και πρώην Προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Ανάκτησης Χρεών, Διαχείρισης Καθυστερήσεων & Αναδιάρθρωσης Αμμοχώστου της ΣΚΤ.

Θα ακολουθήσουν στις 10.30 τα στελέχη της CitiGroup, Παντελής Λέκκας, και Alexander Pretzner, στις 12.00.

Στο μεταξύ δόθηκε στην Ερευνητική Επιτροπή η επίμαχη συμφωνία, της πρώην Συνεργατικής με την "Αλταμίρα", για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων και τα μέλη της άρχισαν την μελέτη των όρων της συμφωνίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η μειοψηφία της Επιτροπείας είχε καταγγείλει την συμφωνία ως «επικίνδυνη» και «ετεροβαρή»,  ενώ η πλειοψηφία την περιέγραψε ως «μονόδρομο».

Στο μεταξύ, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ικανοποιηθεί το αίτημα, που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε σχέση με την αξιοποίηση της απόρρητης αλληλογραφίας της.