Πρόσω ολοταχώς για κατάργηση των έντυπων λογαριασμών νερού

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 οι λογαριασμοί του Συμβουλιου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας θα αποστέλλονται μόνο σε ψηφιακή μορφή

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Τις διαδικασίες μετάβασης από τους έντυπους στου ψηφιακούς λογαριασμούς ξεκίνησε το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΣΥΛ). 

Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης του ΣΥΛ στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, «Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας θα τερματίσει την ταχυδρομική αποστολή των λογαριασμών υδροληψίας προς τους καταναλωτές του.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης του Συμβουλίου και με τις ηλεκτρονικές πληρωμές να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, το Δ.Σ. του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας αποφάσισε όπως ψηφιοποιήσει τους έντυπους λογαριασμούς που αποστέλλονται ταχυδρομικώς προς τους καταναλωτές από τον 9ο μήνα του 2022».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες για κατώτατο μισθό και τηλεργασία

Ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται στους καταναλωτές επιστολές ενημέρωσης για την υπό αναφορά ψηφιακή αναβάθμιση όπου υπογραμμίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2022 οι λογαριασμοί της υδατοπρομήθειας θα αποστέλλονται μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Ως εκ τούτου οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε επικαιροποίηση των στοιχειών τους πριν την εφαρμογή της νέας διαδικασίας. 

Όπως αναφέρει η επιστολή του ΣΥΛ που είτε έλαβαν είτε θα λάβουν στις επόμενες μέρες οι καταναλωτές, «η επικαιροποίηση των στοιχείων μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

Α) Χρήση ηλεκτρονικού κωδικού QR

B) Χρήση κωδικού αριθμού στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου

Γ) Χρήση εσώκλειστου εντύπου

Αυτούσια την επιστολή του ΣΥΛ προς τους καταναλωτές: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ