Άλλες 500.000 ευρώ για επιδότηση της γραμμής Κύπρος – Πειραιάς

Με παρουσιάσεις των όρων προσφοράς σε Λεμεσό και Πειραιά θα ανοίξει ο διαγωνισμός

του Χρίστου Πέτρου 

Σαφώς πιο ελκυστικό συγκριτικά με το προηγούμενο διαγωνιστικό έγγραφο για την ανάληψη της επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Πειραιά, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδη τον διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρυχθεί τέλος του μήνα.

Μιλώντας στο Economy Today, o κ. Δημητριάδης, ανέφερε πως με σημερινή του απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο αύξησε κατά 500.000 ευρώ το ποσό επιδότησης για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση «λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων». Ως εκ τούτου από 5 εκατομμύρια που επρόκειτο να δοθούν ως επιδότηση, το ποσό ανεβαίνει στα 5.5 εκ. ευρώ.

Μάλιστα αν και στο τραπέζι υπήρχε η πρόταση να μπει το ποσό των 500.000 χιλιάδων ως κυμαινόμενο το οποίο θα δινόταν ανάλογα με την κίνηση στις τιμές των καυσίμων, αποφασίστηκε εν τέλει όπως ενσωματωθεί στην συνολική επιδότηση προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό το διαγωνσιτικό πακέτο για τις εταιρίες που πρόκειται να δηλώσουν ενδιαφέρον. 

Η πρόθεση της κυβέρνησης για να ευδοκιμήσει η προσπάθεια υλοποίησης της επιβατικής σύνδεσης, είναι μεγάλη και για αυτό τον λόγω γίνονται συνεχής προσπάθειες προκειμένου να καταστεί όσο το δυνατό πιο ελκυστικό για της πλοικτητικές εταιρίες το πακέτο με τους όρους του διαγωνισμού ανέφερε ο Υφ. Ναυτιλίας.

Μετά το ναυάγιο του πρώτου διαγωνισμού στον οποίον υπενθυμίζεται πως καμία εταιρία δεν δήλωσε ενδιαφέρον, «έγιναν οι δέουσες κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για να επανασυσταθεί διαγωνισμός με όρους οι οποίοι συνδιαμορφώθηκαν μεταξύ άλλων και με τις υποδείξεις των εταιρειών. Θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορεί να αρνηθεί τους όρους κάποια εταιρία η οποία όντως ενδιαφέρεται να πλειοδοτήσει για να αναλάβει την επιβατική σύνδεση» υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.

Τέλος ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, ανέφερε ότι ο διαγωνισμός πρόκειται να ανοίξει τέλος του Νοέμβρη και θα κλείσει στα τέλη του Γεννάρη του 2022. Μάλιστα προκειμένου να επικοινωνήσει το Υφυπουργείο τους όρους του διαγωνισμού, ναυτιλιακές εταιρίες θα προσκληθούν σε δύο παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό και στον Πειραιά μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ