«Ο ορισμός του ξεπουλήματος η πράξη Συνεργατισμού-Ελληνικής»

Οι σύμβουλοι της ΣΚΤ είχαν αποτιμήσει την αξία της στα 275 εκατομμύρια ευρώ και πωλήθηκε στα 75 εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνική. Ο ορισμός του ξεπουλήματος λέει ο Γενικός Ελεγκτής.

Επανέλαβε την θέση του ότι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ξεπουλήθηκε στην Ελληνική Τράπεζα κατά την σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Κατά τη σημερινή συνεδρία, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι η ΣΚΤ «ξεπουλήθηκε» στην Ελληνική Τράπεζα έναντι τιμήματος €75 εκατ. το 2018, ενώ σύμβουλοι της ΣΚΤ είχαν αποτιμήσει την αξία της τράπεζας στα €275 εκατ., με αποτέλεσμα η Ελληνική να γράφει αρνητική υπεραξία ύψους €297,5 εκατ. «Ουσιαστικά η Ελληνική αγόρασε κάτι πιο χαμηλά από την αξία της. Αυτό είναι ο ορισμός του ξεπουλήματος, κύριε πρόεδρε», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.
 
Αναφορικά με την οικονομική ζημιά που υπέστη η Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι πολύ σημαντικό η ΚΕΔΙΠΕΣ να κινηθεί εναντίον όσων εμπλέκονται για πρόκληση ζημιάς συνεπεία των πράξεων και παραλείψεών τους και σημείωσε ότι είναι σημαντικό η Δημοκρατία να στραφεί σε όσους δεν είχαν «καθήκον επιμέλειας» έναντι μόνον της ΚΕΔΙΠΕΣ, όπως τον τέως ΥΠΟΙΚ.

Επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι στο πόρισμα παρατίθενται γεγονότα και μεθοδεύσεις συγκεκριμένων προσώπων που οδήγησαν τη ΣΚΤ να διαπραγματεύεται µε µία µόνο εταιρεία, χωρίς να υπάρχουν πλέον προφανείς εναλλακτικές επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ