Νέα μέτρα από σήμερα - Τι ισχύει και για ποιους

Σε ισχύ ο υποχρεωτικός έλεγχος επιβατών με PCR στα κυπριακά αεροδρόμια και άλλα μέτρα κατά COVID

Ο υποχρεωτικός έλεγχος επιβατών με τεστ PCR είναι μεταξύ των επιπρόσθετων μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου και τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα.
 
Συγκεκριμένα, από 6 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ θα επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.
 
Επίσης από σήμερα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, ισχύει η τηλεργασία για ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, όπως αυτές καθορίζονται στο διάταγμα.
 
Ακόμη μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022, αναστέλλονται όλες οι παρουσιάσεις εφέδρων και εθνοφυλάκων.
 
Αναστέλλονται επίσης οι χριστουγεννιάτικες ή άλλες εκδηλώσεις εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων, ενώ για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπό την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος.
 
Τέλος, συστήνεται η μη διεξαγωγή όλων των σχολικών εκδρομών από ιδιώτες.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ