Έκτακτο επίδομα για κατοίκους ορεινών περιοχών - Πόσο είναι και ποιους αφορά

Τι ανέφερε στη δήλωση του ο Νίκος Νουρής μετά τη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την παραχώρηση εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος στους κατοίκους των ορεινών περιοχών

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του Συνεδρία αποφάσισε την παροχή έκτακτου επιδόματος για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο πέραν των 600 μ., στηριζόμενο στην πολιτική που ακολουθείται και που εφαρμόζεται.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η παροχή έκτακτου επιδόματος, το οποίο ανέρχεται στο 50% του επιδόματος που έχει παραχωρηθεί το 2021, για να μπορέσουν να στηριχθούν οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών μας περιοχών, εξαιτίας και της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, αλλά βεβαίως και λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι δικαιούχοι της οικονομικής βοήθειας ανέρχονται σε 19 χιλιάδες προερχόμενοι από 7.500 νοικοκυριά 110 κοινοτήτων. Οι αναγκαίες πιστώσεις ανέρχονται σε € 2,1 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα ένα ζεύγος συνταξιούχων, το οποίο διέμενε σε μια κοινότητα υψομέτρου μεταξύ 800-1,000 μ και λάμβανε μέχρι σήμερα 395 ευρώ επίδομα, θα έχει να λαμβάνει πρόσθετο επίδομα για φέτος 198 ευρώ.

Ένα νεαρό ζευγάρι με τρία τέκνα, το οποίο λάμβανε 1,050 ευρώ ως επίδομα στη διαμένουσα ορεινή περιοχή, θα έχει λαμβάνειν για φέτος έκτακτο επίδομα πρόσθετα   άλλα 525 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ