Θα πάρει σάρκα και οστά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Επέδειξαν ενδιαφέρον οι μεταφορείς για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Τους επόμενους μήνες η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου και Ελλάδας αναμένεται ότι θα πάρει σάρκα και οστά, αφού αριθμός μεταφορέων επέδειξε ενδιαφέρον στο νέο διαγωνιστικό έγγραφο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.
 
Το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών του ανοικτού διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, και πέραν του ενός υποψήφιων μεταφορέων επέδειξαν ενδιαφέρον, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.
 
Εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός, ο κ. Δημητριάδης είπε πως «δεν πανηγυρίζουμε, αλλά το θεωρούμε ως ένα σημαντικό βήμα πριν το τελευταίο, που είναι η αξιολόγηση και κατακύρωση της προσφοράς».
 
«Η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα του Υφυπουργείου απέδωσε καρπούς, καθώς καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον οικονομικών φορέων σε έναν διαγωνισμό, που οι ιδιαιτερότητές του έκαναν το εγχείρημα πολύ δύσκολο», συμπλήρωσε.
 
Απέδωσε δε την προσέλκυση ενδιαφέροντος από μεταφορείς, στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον επανασχεδιασμό του διαγωνιστικού εγγράφου.
 
Αρχές της επόμενης εβδομάδας, τόνισε, θα τεθούν οι υποβληθείσες προσφορές ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης, που ορίστηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, για αξιολόγηση, με σκοπό την κατακύρωση της προσφοράς το συντομότερο δυνατόν.

Η κατακύρωση αναμένεται να γίνει τέλος Φεβρουαρίου, με αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, η θαλάσσια μεταφορά επιβατών θα ξεκινήσει είτε Απρίλιο, είτε Μάιο.
 
Σημειώνεται ότι επαφίεται στον μεταφορέα που θα επιλεγεί, κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Λεμεσού ή της Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ