Υπεγράφη η διαχείριση επιχειρησιακών πόρων του Δημόσιου Τομέα

Το σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων είναι ένα πρωτοποριακό έργο, με οριζόντια χρήση στον Δημόσιο Τομέα, το οποίο αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη λήψη αποφάσεων.

Η σύμβαση για το έργο της απόκτησης και εγκατάστασης συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων που θα καλύπτει τον Δημόσιο Τομέα, υπογράφτηκε σήμερα στα Γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η σύμβαση υπεγράφη από την Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και από τον Nisbet Derren, Διευθύνοντα Σύμβουλο στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία της αναδόχου εταιρείας Unit4 Business Software Limited.

Σε δηλώσεις της κατά την τελετή υπογραφής, η κ. Γεωργίου, είπε πως «σήμερα, η μεταρρύθμιση στη χρηματοοικονομική διαχείριση στον Δημόσιο Τομέα, μέσω ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογίας, παίρνει σάρκα και οστά». 
 
Το σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων είναι ένα πρωτοποριακό έργο, με οριζόντια χρήση στον Δημόσιο Τομέα, το οποίο αναμένουμε να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη λήψη αποφάσεων, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στη λογοδοσία και διαφάνεια στο κυπριακό Δημόσιο, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που ένα έργο πληροφορικής τέτοιου μεγέθους προωθείται στον τομέα της δημόσιας χρηματοοικονομικής διαχείρισης.  Το βασικό μέρος του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών ετών από την έναρξη της σύμβασης.

Το σύστημα θα υποστηρίζει όλα τα Υπουργεία/Τμήματα και ανεξάρτητες Υπηρεσίες στο κυπριακό Δημόσιο, στους τομείς της Λογιστικής, των Μισθολογίων και Συντάξεων, του Προϋπολογισμού και της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
 
Τα κύρια οφέλη από τη χρήση του συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων στον Δημόσιο Τομέα είναι ο επανασχεδιασμός κεντρικών υπηρεσιών του Κράτους, με απάλειψη χειρωνακτικής εργασίας, η αυτοματοποίηση διαδικασιών έγκρισης δαπανών, τιμολογίων, ετοιμασίας προϋπολογισμού και παρεμφερών διαδικασιών και η καλύτερη διαχείριση στοιχείων ανθρώπινου δυναμικού.
 
Επίσης, άλλα οφέλη είναι η πληροφόρηση για καλύτερη κατανομή των πόρων και η επεξεργασία της πληροφόρησης με την εφαρμογή της βάσης των δεδουλευμένων (διαχείριση συμβολαίων, στοιχεία περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.)
Το συμβατικό κόστος για υλοποίηση, εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων ανέρχεται σε 24,2 εκ. ευρώ, με τη δυνατότητα επέκτασης για επιπρόσθετη εργασία ύψους 9,7 εκ. ευρώ, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ