Υπουργικό: Επιδόματα για Εθνοφρουρούς πολύτεκνων οικογενειών 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα προς Εθνοφρουρούς πολύτεκνων οικογενειών.

Σύμφωνα με την πρόταση, θα καταβάλλεται επιπρόσθετο μηνιαίο χορήγημα ύψους 50 ευρώ σε κάθε Εθνοφρουρό του οποίου δύο τουλάχιστον αδέρφια εκπλήρωσαν ήδη τη στρατιωτική τους θητεία και 40 ευρώ σε Εθνοφρουρό που υπηρετεί ταυτόχρονα τη θητεία του με δύο ή περισσότερα αδέρφια. 40 ευρώ θα λαμβάνει και Εθνοφρουρός που υπηρετεί ταυτόχρονα με τον αδερφό του και των οποίων ένας τουλάχιστον αδερφός εκπλήρωσε ήδη τη στρατιωτική του θητεία.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου δήλωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εξουσιοδότησε τον Υπουργό Άμυνας να καταθέσει τους τροποποιητικούς κανονισμούς του 2018 στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι ο αριθμός των δικαιούχων υπολογίζεται στους 300 Εθνοφρουρούς ανά σειρά κατάταξης και το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 210 χιλιάδες ευρώ για το 2018. Η πρόταση, όπως εγκρίθηκε, έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαΐου 2017 και η δαπάνη για το 2017 θα ανέλθει στις 150 χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα, προβλέπονται 60 χιλιάδες ευρώ για τη 2016 Β’ ΕΣΣΟ και στις 90 χιλιάδες ευρώ για τη 2017 Β΄ΕΣΣΟ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ