Πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία από το Cambridge

Συμφωνία με Πανεπιστήμιο Cambridge για πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας, τη σύναψη συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου είπε ότι οι λόγοι που καθιστούν αναγκαιότητα την υλοποίηση της πιστοποίησης είναι το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τις οικογένειες, αφού θα προσφέρεται η εκμάθηση και ακολούθως η πιστοποίηση των γλωσσών από το δημόσιο σχολείο. 
 
Συμπλήρωσε ότι το κόστος της εξέτασης μπορεί να καλυφθεί από το κράτος σε ορισμένες περιπτώσεις. 
 
Η κ. Βασιλείου είπε επίσης ότι θα συμβάλλει στη μείωση του άγχους των παιδιών, αφού θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος το απόγευμα.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα χρόνο, είπε ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε πάγιο αίτημα και επί άλλων Κυβερνήσεων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαγνωστική εξέταση online κατά τον Σεπτέμβριο, σε παιδιά της Α’ Γυμνασίου, εξέταση PET σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και εξέταση IGCSE στην Γ’ Λυκείου σε μαθητές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα ανέρχεται στις 245 χιλιάδες ευρώ και έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2019.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ