Πρόστιμο €21.000 για αδήλωτη εργασία

Συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πάταξη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας

Συνεχίζονται οι δράσεις της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου της παράνομης και αδήλωτης εργασίας και της παράνομης εργοδότησης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «την Πέμπτη 23 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 6 – 9 το βράδυ, μέλη της ΥΑΜ Αμμοχώστου και της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, διεξήγαγαν επιχείρηση σε υποστατικά στο Παραλίμνι και στη Δερύνεια».

Προστίθεται πως «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 22 πρόσωπα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών, για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης και παραμονής. Επίσης, τα μέλη της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας, εξέδωσαν ειδοποιήσεις για παραβάσεις που αφορούσαν αδήλωτη εργασία, σε έξι πρόσωπα, χρηματικού ποσού ύψους 21 χιλιάδων ευρώ».

Παράλληλα «γύρω στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, μέλη της ΥΑΜ Αμμοχώστου, εντόπισαν γυναίκα ηλικίας 44 ετών, να εργάζεται κατά παράβαση των όρων παραμονής της στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα».

Η γυναίκα και ο 55χρονος εργοδότης της κλήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλουν την Κύπρο παγκόσμιο επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ