Υφ. Ναυτιλίας: Η Κύπρος καλωσορίζει την πρόοδο στο θέμα της ενιαίας ναυτικής θυρίδας

Η Κύπρος χαιρετίζει την πρόοδο που σημειώθηκε σε σχέση με την "ενιαία ναυτική θυρίδα", στο πλαίσιο των συζητήσεων των 28 Υπουργών Μεταφορών, που συνεδριάζουν χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες όπου την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

"Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Μεταφορών, συζητήθηκαν κάποια σημαντικά θέματα για την ευρωπαϊκή ναυτιλία τα οποία πιστεύουμε ότι βοηθούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, αλλά και στη μείωση της γραφειοκρατίας. Ένα σημαντικό θέμα είναι το ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης των Ευρωπαίων Ναυτικών, αλλά και η αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών των ναυτικών, θέμα το οποίο διασφαλίζει και την ασφάλεια των ναυτικών στη θάλασσα", δήλωσε η Υφυπουργός, μιλώντας στην κάμερα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Όπως είπε, "δεύτερο σημαντικό θέμα είναι `το περιβάλλον ενιαίας ναυτικής θυρίδας`, το οποίο θεωρούμε ότι θα μειώσει κατά πολύ τη γραφειοκρατία, και θα δώσει τη δυνατότητα στα πλοία τα οποία προσεγγίζουν ευρωπαϊκά λιμάνια να το κάνουν με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο".

"Η Κύπρος ήταν ανέκαθεν υποστηρικτής αυτής της πρότασης και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που προχωρά στα πλαίσια του Συμβουλίου Μεταφορών", κατέληξε η Υφυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ