Έξι χρόνια προσφοράς κλείνει φέτος η εθελοντική ομάδα "Ανάσα Ζωής"

Η εθελοντική ομάδα έχει καταφέρει να δωρίσει περισσότερα από 400 ιατρικά βοηθήματα.

Έξι χρόνια προσφοράς σε συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, κλείνει φέτος η εθελοντική ομάδα «Ανάσα ζωής».

Η ομάδα συλλέγει πώματα μπουκαλιών και στη συνέχεια τα πωλεί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Λεμεσό. Με τα έσοδα από αυτή την δραστηριότητα προμηθεύεται ιατρικό εξοπλισμό τον οποίο διαθέτει σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, αυτά τα έξι χρόνια έχει χαρίσει περισσότερα από 400 ιατρικά βοηθήματα η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι τροχοκαθίσματα αναπήρων, πατερίτσες, καρεκλάκια μπάνιου και πολλά άλλα με μοναδικό σκοπό να προσφέρει χαμόγελα.

Η «Ανάσα Ζωής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο πλευρό της 65.000 μέλη από όλη την Κύπρο και ανάμεσα σε αυτά χιλιάδες παιδιά από σχολεία και διάφορους οργανισμούς. Όντας εθελοντική και μη κερδοσκοπική, η ομάδα επιλέγει χώρους όπως γυμναστήρια, καφετέριες και γήπεδα, από τους οποίους μπορεί να μαζέψει τεράστιες ποσότητες πωμάτων για να ανταποκριθεί σε όσους έχουν ανάγκη.

Μιλώντας στο Economy Today ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Αντρέας Παττίχης αναφέρει ότι τα πώματα που συλλέγονται είναι από μπουκάλια διαφόρων ειδών, όπως νερό, βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό, μαλακτικά ρούχων, σαμπουάν, υγρά καθαρισμού, οδοντόκρεμες και πολλά άλλα.

«Για να αγοράσουμε ένα τροχοκάθισμα πρέπει να μαζέψουμε περίπου 1.000.000 πώματα, κάτι που είναι δύσκολο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα σχολεία είναι κλειστά και οι ποσότητες είναι εξαιρετικά μειωμένες. Με κάθε 1.000.000 πώματα, του οποίου το βάρος αντιστοιχεί περίπου σε 1 τόνο, το εργοστάσιο μας δίνει 120 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζουμε ιατρικά βοηθήματα τα οποία κάποιος ασθενής έχει ανάγκη», επισημαίνει.

Διευκρινίζει δε ότι η ομάδα δεν δίνει ποτέ βοήθεια σε άτομα τα οποία δεν έχουν εξασφαλίσει ιατρική βεβαίωση.

«Στόχος μας τα επόμενα χρόνια είναι να δώσουμε λίγη χαρά σε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι μας στηρίζουν καθημερινά, με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα στην Αντιπρόεδρό μας Στέλλα Αντρέου, αλλά, στην Χριστίνα Θουκιδίδου, εκπαιδευτικό από την Πάφο καθώς και στον Πάρη Σαρμαλή από τη Λεμεσό», κατέληξε.

*Οι φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών δημοσιεύονται με την άδεια των γονέων τους.