Απίστευτες γκάφες και προχειρότητες με το χαλούμι

Το Υπουργείο Εμπορίου αγνόησε όλες τις κλήσεις των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να υπερασπιστεί το εμπορικό σήμα.

Του Νέστορα Βασιλείου

Απίστευτης γκάμας προχειρότητες οδήγησαν στην απώλεια του εμπορικού σήματος της Δημοκρατίας για το χαλούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Υπουργείο Εμπορίου αγνόησε όλες τις κλήσεις των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να υπερασπιστεί το εμπορικό σήμα.

Χωρίς αναισθητικό, το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου εκθέτει την προχειρότητα με την οποία οι κυπριακές Αρχές, και δη το Υπουργείο Εμπορίου, "υπερασπίστηκαν" το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2017 οι John & Pascalis Limited αιτήθηκαν την ακύρωση ή την ανάκληση του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού από το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Τον Μάϊο του 2018, το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού είχε ακυρωθεί και το Υπουργείο Εμπορίου δεν είχε πάρει χαμπάρι.

Το Υπουργείο Εμπορίου αντέδρασε κατόπιν εορτής και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου. Μέχρι τότε, το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας είχε αναζητήσει το Υπουργείο Εμπορίου τρείς φορές προκειμένου να του παραθέσει έκθεση γεγονότων, ώστε να υπερασπιστεί το εμπορικό της σήμα.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.