Δημητριάδης: Με τον ELA γλιτώσαμε την άτακτη χρεωκοπία

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο κος Δημητριάδης αναφέρει ότι με τον ELA το δημόσιο χρέος μειώθηκε.

Την άποψη ότι ο ΕLA πρόσθεσε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη στα ταμεία του κράτους, λόγω των κερδών που έκανε Κεντρική Τράπεζα Κύπρου από την συγκεκριμένη παροχή, προστατεύοντας τον φορολογούμενο, εκφράζει ο τέως Διοικητής της ΚΤΚ Πανίκος Δημητριάδης.

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο κος Δημητριάδης αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο το δημόσιο χρέος μειώθηκε.

Υπεραμυνόμενος της στάσης που τήρησε η Διοικήτρια της ΚΤΚ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού και «υπερβολικών», όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιευμάτων ο κος Δημητριάδης κάνει λόγο και για fake news.

«Ούτε η Τράπεζα Κύπρου ζημίώθηκε από τον ELA, γιατί πήρε φθηνή και σταθερή χρηματοδότηση, ως επίσης και assets της λαϊκής μεγαλύτερης εκτιμημένης αξίας - γι αυτό και η παλιά λαϊκή είχε 18% μερίδιο στην Τράπεζα Κύπρου», αναφέρει.

Επιπλέον, επαναλαμβάνει ότι το Eurogroup είχε αποφασίσει ότι θα τηρούσε στάση αναμονής μέχρι τις εκλογές, ώστε η νέα Κυβέρνηση να έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος.