Συνεδριάζει η δικοινοτική ομάδα για ΠΟΠ χαλλούμι

Των συνεδριάσεων της άτυπης ομάδας εργασίας, που θα αποτελείται από μέχρι δέκα άτομα, με ίσο αριθμό από κάθε κοινότητα, θα προεδρεύει η Κομισιόν

Την πρώτη της συνάντηση έχει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η δικοινοτική άτυπη ομάδα εργασίας για την εφαρμογή του φακέλου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) για το χαλλούμι/ hellim, υπό την προεδρία εκπροσώπου της Κομισιόν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η άτυπη ομάδα εργασίας έχει δημιουργηθεί ως φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στο πλαίσιο της εφαρμογής των προνοιών του φακέλου ΠΟΠ, καθώς και για ανασκόπηση της εφαρμογής των διαδικασιών ελέγχου.

Των συνεδριάσεων της άτυπης ομάδας εργασίας, που θα αποτελείται από μέχρι δέκα άτομα, με ίσο αριθμό από κάθε κοινότητα, θα προεδρεύει η Κομισιόν. Όπως αναφέρεται στους όρους εντολής, τα μέλη της μπορούν να εκπροσωπούν οργανωμένα συμφέροντα όπως εμπορικά επιμελητήρια, οργανώσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και παραγωγών και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Της πρώτης συνεδρίασης θα προεδρεύσει εκ μέρους της Κομισιόν η Judit Rózsa, διευθύντρια πόρων, συντονισμού και προγραμμάτων βοήθειας της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REFORM), η οποία είναι η ΓΔ αρμόδια για το Πρόγραμμα Βοήθειας προς την τ/κ Κοινότητα και για προγράμματα που αφορούν τη στήριξη της επίλυσης του Κυπριακού.

«Η ομάδα αυτή θα συμβάλει σημαντικά στο να βρεθεί η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση ζητημάτων που είναι κοινά και για τις δύο κοινότητες», δήλωσε σχετικά η κ. Rózsa ενόψει της συνάντησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της DG REFORM.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπουργός Γεωργίας: Δικαιολογημένη η αύξηση στην τιμή του χαλλουμιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ