Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για θέσεις στο δημόσιο

Θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για εξετάσεις στο δημόσιο, σύμφωνα με τον σύμβουλο σπουδών Άριστο Κωνσταντίνου. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι οι αιτήσεις αφορούν σε θέσεις με κλίμακα μέχρι Α7 και Α8. Το περιθώριο για υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις μέχρι Α7 προνοούν να διαθέτει κάποιος απολυτήριο σχολείου και οι Α8 πτυχίο. Γι αυτό σημείωσε και υπάρχει μια διαφορά στη μισθοδοσία της τάξης περίπου των 300 ευρώ, δηλαδή η Α7 μέχρι 1200 - 1300 ευρώ και η Α8 μέχρι 1500 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά και θα ήταν καλά τα στοιχεία που συμπληρώνονται να συμβαδίζουν με τα στοιχεία που υπάρχουν στην ταυτότητα του καθενός. Ουσιαστικά, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, θα πρέπει κάποιος να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό επιτυχίας των κυβερνητικών εξετάσεων και στη συνέχεια αφού το εξασφαλίσει, να υποβάλει αίτηση για τη θέση που επιθυμεί και διαθέτει τα προσόντα.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου όσοι είχαν κάνει παλιά αίτηση δεν χρειάζεται να ξανακάνουν. Ωστόσο, σημείωσε το πιστοποιητικό διαρκεί μόνο για ένα χρόνο και επομένως δεν θα ισχύει πάντα, αλλά θα πρέπει να ανανεώνεται.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ