Ελεγκτική: Η Hermes, τα αεροδρόμια και η επέκταση της συμφωνίας

Τι ανέφερε ο Μάριος Πετρίδης

Είναι πιο συμφέρον να διαπραγματευτώ μόνο με μια εταιρεία, ή να βγω σε ανοικτές προσφορές και να προτιμήσω την καλύτερη τιμή που θα πάρω, διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την Hermes και την ανανέωση της σύμβασης για τα αεροδρόμια.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε τόσο στο θέμα επέκτασης της συμφωνίας παραχώρησης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου με την Hermes, όσο και στη συμφωνία με εταιρεία ύψους €192.000 για τη διενέργεια μελέτης, για την επέκταση της συμφωνίας παραχώρησης των αεροδρομίων στη Hermes, χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι από τη Βουλή.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να γίνει επέκταση της συμφωνίας αλλά να ακολουθηθεί η οδός που θα είναι πιο συμφέρουσα για το κράτος. 

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής είχε υποστηρίξει ότι με βάση το ισχύον συμβόλαιο, αν δεν προχωρήσουν τα έργα για τη δεύτερη φάση από την εταιρεία, θα πρέπει τερματιστεί η σύμβαση από πλευράς κράτους. Ο Γενικός Ελεγκτής εξέφρασε την άποψη πως η Δημοκρατία θα πρέπει να τερματίσει τη συμφωνία με την Hermes το 2031, δηλαδή όπως προβλέπει η υφιστάμενη σύμβαση, κρίνοντας ασύμφορη για το κράτος τη χρονική επέκταση.

Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε ακόμη στην έκπληξη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τη διαρροή όπως ανέφερε της επιστολής που στάλθηκε στο υπουργείο Μεταφορών με τις επισημάνσεις της, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη υλοποίησης της δεύτερης φάσης των αεροδρομίων από την Hermes.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία Ελεγκτικής για σύμβαση ΥΠΟΙΚ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ