Σταθερή στις θέσεις της η Κύπρος για βέτο σε κυρώσεις κατά Ρωσίας

Δεν θέλουμε να πληγεί ο τομέας της ναυτιλίας ανέφερε ο ΓΔ του υπουργείου Οικονομικών

Η Κύπρος έχει έντονες θέσεις όσον αφορά στο θέμα της ναυτιλίας και είναι διατεθειμένη να παραμείνει σταθερή στις θέσεις αυτές μέχρι να εισακουστούν οι ανησυχίες αυτές δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή σε σχέση με το ενδεχόμενο βέτο σε νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Παντελή τόνισε εμφαντικά ότι η Κύπρος είναι διατεθειμένη να μείνει στις θέσεις της σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην πληγεί ο τομέας της ναυτιλίας και κατ’ επέκταση ένα σοβαρό κομμάτι της οικονομίας μας. Σύμφωνα με τον κ. Παντελή βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις και ευελπιστείται ότι θα εισακουστούν οι ανησυχίες της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους Financial Times, εκτός από την Ουγγαρία, η Κύπρος και η Μάλτα ενδέχεται να σταθούν εμπόδιο στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η ΕΕ έχει ήδη υιοθετήσει επτά δέσμες οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ωστόσο η Ουγγαρία έχει δηλώσει αντίθετη με την επιβολή νέων μέτρων. Προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις απαιτείται ομοφωνία των χωρών μελών.

Σύμφωνα με τους FT, μετά από πολλούς γύρους συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τίθεται στο προσκήνιο μια σειρά νέων περιορισμών στη Ρωσία με επίκεντρο την εφαρμογή ενός ανώτατου ορίου τιμών του πετρελαίου. «Αλλά οι πρεσβευτές προετοιμάζονται για έναν ακόμη παρατεταμένο αγώνα με την Ουγγαρία (και πιθανώς την Κύπρο και τη Μάλτα)», τονίζεται.
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ