ΟΕΒ προς Γ. Παντελή: Αναγκαία η απρόσκοπτη συνέχιση των κινήτρων

Η Ομοσπονδία τοποθετείται στο θέμα που έχει προκύψει με τα κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες

Επιστολή προς το Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων σε σχέση με το θέμα που προέκυψε με τα κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες. Η Ομοσπονδία τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης των κινήτρων καθώς όπως αναφέρεται είναι αδιαμφισβήτητη η συμβολή τους στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ειδικότερα, σε επιστολή της η ΟΕΒ εκφράζει προς τον κ. Παντελή την έντονη ανησυχία της, αλλά και των επιχειρήσεων μελών της που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και σε συναφείς με αυτόν τομείς, για την εξαγγελία της πρόθεσης για αναστολή της εφαρμογής κινήτρων αεροπορικής επιβατικής κίνησης για την περίοδο 2022-2030.

Η ΟΕΒ επισημαίνει περαιτέρω ότι είναι αδιαμφισβήτητο πως η συμβολή των κινήτρων αυτών στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και ανάδειξη του ως ένα από τα ελκυστικότερα στην ευρύτερη περιοχή, ήταν καθοριστικής σημασίας, αφού βελτίωσαν την αεροπορική συνδεσιμότητα, μείωσαν την υπερεξάρτηση από παραδοσιακές αγορές και συνέβαλαν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, τα κίνητρα αυτά λειτουργούν, από τη μια ως καταλύτης και από την άλλη ως επιταχυντής, για τα αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο τουρισμός λειτουργεί ως ατμομηχανή της οικονομίας μας, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο όπου ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα.

Η ΟΕΒ θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την απρόσκοπτη συνέχιση των κινήτρων για να μην δεχτεί πλήγμα ο τουριστικός τομέας και κατ’ επέκταση να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hermes: Υπέρ της συνέχισης των κινήτρων προς αεροπορικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ