Άνω κάτω η αγορά αυτοκινήτων με τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Θα πληγεί η μεσαία τάξη, λένε οι εισαγωγείς μεταχειρισμένων.

Της Θεοδώρας Νικολάου

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αυξήσει τα τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα οχήματα που εκπέμπουν περισσότερους ρύπους.

Οι αυξήσεις-φωτιά που προνοούνται στα σχετικά νομοσχέδια, τα οποία βρίσκονται πλέον στη Bουλή και αναμένεται να ψηφιστούν σε νόμους εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, έφεραν διαμαρτυρίες από πλευράς εισαγωγέων μεταχειρισμένων οχημάτων, που κάνουν λόγο για σκοπιμότητες και προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εισαγωγέων καινούργιων οχημάτων.

Την ίδια ώρα, η αντίθετη άποψη λέει πως όλα γίνονται για περιβαλλοντικούς σκοπούς, καθώς ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι η μείωση των ρύπων που προκαλούν θανατηφόρες επιδράσεις στην υγεία των πολιτών.

Πάντως, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εισαγωγέων μεταχειρισμένων οχημάτων. Σε δηλώσεις του στη «Σημερινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, Μάριος Κάλιος, είπε πως «κτυπούν τον φτωχό κόσμο και θέλουν να του φορτώσουν τα 10 εκατ. ευρώ που θα χάσουν από τους δασμούς».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα "Η Σημερινή" που κυκλοφορεί.