Πιθανή η διατάραξη εργατικής ειρήνης λόγω ΑΤΑ

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΔΕΟΚ

Πολύ πιθανό να διαταραχθεί η εργατική ειρήνη αν δεν υπάρξει κατάληξη στο θέμα της ΑΤΑ που να ικανοποιεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ευρύτερα τους εργαζόμενους, όπως ανέφερε μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Στέλιος Χριστοδούλου, αναπληρωτής πρόεδρος της ΔΕΟΚ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε ότι η συμφωνία του 2017 προνοεί ότι μετά την ολοκλήρωση της, εφαρμόζεται η φιλοσοφία της ΑΤΑ και η φιλοσοφία της, όπως επισημαίνει, είναι η απόδοση της στο άρτιο. Επομένως τόνισε, η όποια συμφωνία δεν μπορεί να είναι χειρότερη από αυτή του 2017.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΔΕΟΚ επισήμανε ότι προηγούμενοι πρόεδροι της Δημοκρατίας χαρακτήρισαν την ΑΤΑ ως ευλογία και ως ένα εργαλείο διασφάλισης της εργατικής ειρήνης. Παράλληλα, σημείωσε ότι με την ΑΤΑ αναπληρώνεται μέρος της εργατικής δύναμης των καταναλωτών ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έντονων πληθωριστικών πιέσεων.

Αναφερόμενος με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε ότι ήδη οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τι θα στερηθούν αφού η ακρίβεια καλπάζει και τα εισοδήματα τους δεν επαρκούν.

Καταληκτικά, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΔΕΟΚ εξέφρασε την ελπίδα το θέμα να καταλήξει πριν από τα Χριστούγεννα. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις και ο υπουργός Εργασίας είτε θα καταθέσει μεσολαβητική πρόταση ή να κηρύξει αδιέξοδο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαμαρτύρονται σήμερα έξω από τη Βουλή ΑΣΤΕΠΑΗΚ και ΙΣΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ