Για νομοθεσία ορόσημο για το συνταξιοδοτικό κάνει λόγο η ΠΑΣΥΔΥ

Tο επιστέγασμα σειράς εντατικών προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την ΠΑΣΥΔΥ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συνδικαλιστικούς Φορείς τα δύο τελευταία χρόνια

Την ικανοποίηση της για την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των δύο Νομοσχεδίων για το Συνταξιοδοτικό, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.).

Όπως αναφέρει, η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο και το επιστέγασμα σειράς εντατικών προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την ΠΑΣΥΔΥ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συνδικαλιστικούς Φορείς τα δύο τελευταία χρόνια. 

Σημειώνει ότι με την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των δύο Νομοσχεδίων για το Συνταξιοδοτικό, κατοχυρώνονται τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των μόνιμων υπαλλήλων που έχουν διοριστεί μετά την 1.10.2011, αλλά και όλων των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου, καθώς επίσης και των Ειδικών Αστυφυλάκων και άλλων κατηγοριών εργαζομένων, διασφαλίζοντας έτσι το σύνολο των συναδέλφων στον Κρατικό και Ημικρατικό Τομέα.

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως διασφαλίζεται αφορολόγητο εφάπαξ, «που θα καταβάλλεται στους συναδέλφους με την αφυπηρέτησή τους».

Σημειώνει, επίσης, ότι στο νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο όχι μόνο περιέχονται θετικές συνταξιοδοτικές πρόνοιες για τους εργαζόμενους, αλλά παράλληλα διασφαλίζεται και η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, εφόσον το σχέδιο θα λειτουργεί στη βάση της αρχής των εκατέρωθεν εισφορών εργοδότη και εργοδοτουμένου ύψους 5%, όπως ισχύει και για τους ήδη ασφαλισμένους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει τις ευχαριστίες της πρωτίστως προς τις υπόλοιπες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για την πολύτιμη συνεργασία για την επίτευξη του κοινού τους στόχου.

«Ευχαριστούμε, επίσης, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών για την πολύτιμη συμβολή τους στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.  Τέλος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που αφουγκραζόμενοι την αγωνία των χιλιάδων ανασφάλιστων συναδέλφων ψήφισαν σήμερα τα Νομοσχέδια σε Νόμους», προσθέτει.

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει πως νιώθει πλήρως δικαιωμένη από την εξέλιξη αυτή, καθώς έχει επιτευχθεί ένας από τους στόχους που είχε θέσει σε προτεραιότητα για επίλυση.

«Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι η ΠΑΣΥΔΥ παραμένει πάντοτε συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στα μέλη της, δίνοντας έμπρακτες λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, κατέχοντας πρωταγωνιστική θέση στα συνδικαλιστικά δρώμενα του τόπου και τις αποφάσεις που λαμβάνονται αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα», καταλήγει η Οργάνωση, στην ανακοίνωση της. 

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wargaming: Ξεκαθαρίζει για το Deal - Η Ελληνική έχει μετεξελιχθεί τα τελευταία 9 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ