900 αιτήσεις σε λίγες ώρες για αγορά κλιματιστικών

Η πλατφόρμα του συνδέσμου καταναλωτών πλημμύρισε από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Έρχεται το καλοκαίρι αντίστοιχο σχέδιο και για φωτοβολταϊκά

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον από πλευράς καταναλωτών για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Καταναλωτών σε σχέση με την αγορά κλιματιστικών συσκευών.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του συνδέσμου καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι ουσιαστικά μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας που δέχεται τις αιτήσεις, υπήρξαν 900 συμμετοχές γεγονός που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης θα διατεθούν κλιματιστικά δυναμικότητας 9000 btu και 12000 btu. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα www.klimatistika.cy και να κάνουν τη σχετική εγγραφή. Μερικές εβδομάδες μετά την εγγραφή στην ιστοσελίδα, ο ενδιαφερόμενος θα λάβει σχετική προσφορά, με τη συνολική τιμή για τη συσκευή και την εγκατάστασή της και τότε θα αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι σε διάσκεψη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε ότι το πρόγραμμα Clear-x σκοπό έχει να βοηθήσει τους καταναλωτές να αποκτήσουν αξιόπιστες οικιακές συσκευές, σε τιμές χαμηλότερες από της λιανικής πώλησης, μέσω συλλογικής αγοράς. 
Ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι, μέσω της συλλογικής αγοράς κλιματιστικών, θα διατεθούν 250 συσκευές στους καταναλωτές, όμως εφόσον υπάρχει ζήτηση και διαθεσιμότητα από τον προμηθευτή, ενδέχεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και συντονίζεται από την ευρωπαϊκή οργάνωση καταναλωτών, τρέχει σε εννιά ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Πέραν από τα κλιματιστικά θα παρέχονται και φωτοβολταϊκά συστήματα μέσω του προγράμματος. Όπως ανέφερε στο Σίγμα ο κ. Δρουσιώτης, νωρίς το καλοκαίρι ο Σύνδεσμος θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει και αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα όπως ανέφερε, σε μερικούς μήνες αναμένεται να λειτουργήσει αντίστοιχη ιστοσελίδα για τα φωτοβολταϊκά, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με προμηθευτή.

«Αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα φωτοβολταϊκά», ανέφερε στη διάσκεψη ο κ. Δρουσιώτης, σημείωσε, όμως, ότι είναι απαράδεκτο να καθυστερούν για μήνες οι εγκρίσεις από την ΑΗΚ, προκειμένου να αποδώσουν οι επενδύσεις των καταναλωτών σε φωτοβολταϊκά συστήματα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα για τις τιμές γάλακτος ζητεί ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ