13 αιτήματα ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας 

Υπόμνημα με 13 αιτήματα που αφορούν προβλήματα συνταξιούχων έστειλε η ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας και ζητά να καθοριστεί συνάντηση για συζήτησή τους.

Επίσης η ΕΚΥΣΥ με επιστολές στην Υπουργό Εργασίας και στον Υπουργό Άμυνας κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων και ενστάσεων για το τιμητικό επίδομα αιχμαλώτων του 1974.
 
Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, υπάρχουν περιπτώσεις αιχμαλώτων στους οποίους η απάντηση που δίνεται - ενώ παρουσιάζουν και στοιχεία- είναι ότι δεν ήταν αιχμάλωτοι.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση προσθέτει ότι έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Οικονομικών και στο Έφορο φορολογίας για τη μεγάλη καθυστέρηση, όπως αναφέρει, στη εξέταση των  αιτήσεων-δηλώσεων για επιστροφή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα δεν εξετάστηκε καμία αίτηση - δήλωση του 2017.

Τα 13 αιτήματα της ΕΚΥΣΥ προς την Υπουργό Εργασίας:
1.Βελτίωση Σχεδίου Ειδικής Χορηγίας για τους χαμηλοσυνταξιούχους και μη υπολογισμός στα ετήσια εισοδήματα όλων των τόκων.
2.Φροντίδα ηλικιωμένων.
3.Επαναφορά Πασχαλινού  Επιδόματος και Βελτίωση Επιδόματος Μάνας.
4.Επαναφορά Δωρεάν μεταφοράς και να βελτίωση ωφελημάτων κοινωνικής κάρτας.
5.Αύξηση επιδόματος ενοικίου.
6.Να καταργηθεί η μείωση του 12% στις συντάξεις.
7.Άμεση εξέταση αιτήσεων για παροχή φροντίδας.
8.Εξεύρεση τρόπων καλύτερης εξυπηρέτησης των συνταξιούχων μετά το κλείσιμο των γραφείων της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας στη Λευκωσία.
9.Αντισταθμιστικά μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας.
10.Σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες.
11.Αύξηση ποσού που παραχωρείται από το ΤΚΑ για εξαρτώμενα άτομα.
12.Έλεγχος για τις συνθήκες που επικρατούν στις στέγες ηλικιωμένων.
13.Άμεση εξέτασης αιτήσεων από ΤΚΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ